Winter 2017 – ik ben dol op seizoenen!

Hè lekker, het is december. Ik ben helemaal klaar voor winter 2017. Ik hou erg van seizoenen, de wisseling in de natuur. Natuurlijk is lekker zomers weer heerlijk, maar als je dat altijd hebt, is er niks meer aan. Mij maakt het ook niet veel uit voor m’n humeur. Ik word niet zwartgallig in het najaar. Oktober vind ik ook een fijne maand. Als ik een minst favoriete maand zou moeten noemen, dan is het november. Dat is net niks. Wel al vrij donker, maar niet echt winter en ook geen feestdagen. Meestal wel nat en dus altijd natte hondenpoten om af te drogen.
Het is nou december en kom maar op met de winter van 2017.
Zaterdag was het bar koud, de hele dag bleven die mooie spinnenwebjes goed te zien.
winter 2017

Adventstijd

De advent is officieel begonnen en vorig jaar schreef ik al dat advent in Duitsland belangrijk was. Duitsers wensen elkaar vandaag ook een fijne adventstijd, op Facebook en via Whatsapp. Ik vind het belangrijkste aspect van de adventstijd dat je overal legitiem lichies kan ophangen.
Gisteren hebben we met de Nachbarschaft een adventskrans opgehesen. De oplettende bezoeker herinnert zich de meiboom van eerder dit jaar nog wel. Diezelfde krans is nu omgezet tot adventskrans, met lichtjes. Het was een beetje koud dus, maar met een Glühwein of chocomel was het wel gezellig. De krans heeft nu plastic groen dus hij blijft volgend jaar in mei mooi groen.

Kerstig

Ik vind de winter gewoon gezellig. Gistermiddag ben ik met mijn schoonmoeder naar de Kerstmarkt Kleve geweest. Net zo leuk als vorig jaar. Dit jaar heb ik vooral kerstig lekkers gekocht, zoals vers gebrande amandelen. Heel lekker. Helaas ben vergeten om zo’n handgemaakt houten kerstdecoratie te kopen. Stom, want dat zou perfect zijn voor de Secret Santa van Imgur. Ook dit jaar doe ik er weer aan mee. Ik ben zelf de secret santa voor iemand in Canada heb ik vandaag te horen gekregen. Van wie ik dan iets krijg, is natuurlijk nog een verrassing. Dus daar kan me op verkneukelen.
En het is december, dan mag de kerst-theepot in gebruik genomen worden! Ja, die heb ik, van Marks & Spencer.

Lekker met….

Dus op naar de feestdagen, winter 2017 voorbij, dan is het 2018 en yeah januari! En dan gaan de dagen weer lengen en gaan we vrolijk op weg naar het voorjaar!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

7 gedachten over “Winter 2017 – ik ben dol op seizoenen!

  1. Ik vind de seizoenen heel leuk, elk seizoen heeft wel iets speciaals. Toch vind ik het wel koud op dit moment, haha 😉 Leuk dat je naar de kerstmarkt bent geweest trouwens! Wij gingen er niet heen omdat je in Duitsland nu winterbanden moet hebben, die we (nog) niet hebben, helaas.

  2. Voor mij elke seizoen is uniek en bijzonder want ik ken alleen maar zomer en regen seizoen en nu vier seizoen heb ik meegemaakt. Leuk dat je zo positief met dit koude weertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *