Waarom ik zo graag in een dorp woon…

dorp

Allereerst natuurlijk vanwege de rust en ruimte in een dorp, dat alles is ruim vertegenwoordigd hier in Hassum, zie landelijke tafereeltje hierboven. Ik vind de Nachbarschaft gezellig (en niet dwingend). En inmiddels behoor ik ook tot de dames die wel eens het gangpad in de supermarkt blokkeer omdat ik met een buurvrouw sta te beppen. Kortom, tevredenheid alom. Maar ik waardeerde het dorpse karakter vandaag weer eens extra…Omdat iemand van een ander dorp mijn pakket bracht!

Ik was de hele dag in blijde verwachting van een pakket met kralen uit China. Volgens track & trace moest het vandaag worden afgeleverd met DHL courier. Rond half 3 was ik nog niet in paniek, maar het werd wel laat.
Toen kwam er een autootje voorgereden en een mevrouw met grijs haar stapte uit en belde aan. Of ik Frau Berkenkamp was? Nou vooruit, in theorie. Dan had ze een pakket voor me. En daar kwam mijn bestelling met kralen uit haar kofferbak. Haar man had dat pakket middenop de weg gevonden, in Asperden, een dorp verderop. Het adreslabel zat er nog op en ze moest toch in Hassum zijn, dus ze kwam het brengen.
Wat ontzettend aardig!

dorp

Hier de doos in kwestie. En deze keer was ik bijzonder blij dat die Chinezen zo’n pakket altijd helemaal rondom volplakken met plakband! Dan kan het tegen een stootje. Ook als het pakket uit een rijdende auto rolt…

Boh foi toch

Tegelijkertijd kwam Petra van de Duitse post net aangereden en gezamenlijk spraken we er schande van. Petra wilde weten of het via een collega was gegaan. Maar dat is niet zo, DHL courier wordt altijd apart afgeleverd. Deze keer wel heel apart.
Ik keek net op de track & trace en daar staat doodleuk dat het om 5 uur is afgeleverd, en ene “Schmidt” zou er voor getekend hebben. Ja, dank je de koekoek. Danke der Kuckuck om precies te zijn. Dus ik heb toch maar een klacht ingediend, want als die mevrouw niet zo aardig was geweest om het te brengen, had ik mooi staan kijken.

Voor wat hoort wat

En omdat Petra er net met de neus bij stond, kon ze me precies vertellen wie die mevrouw was en waar ze woonde. En zelfs waarom ze in Hassum was… 🙂 Petra doet al 32 jaar de post in deze regionen, dus ze is altijd een rijke bron van informatie. Ik ga op dat adres zeker even wat leuks langsbrengen morgen. Zij en haar man zijn ook kleine zelfstandigen, dus die weten dat alle beetjes tellen.

En o ja, ik heb dus nieuwe kralen, uit China, en OOK fijne edelsteen kralen uit India.
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

12 gedachten over “Waarom ik zo graag in een dorp woon…

 1. Leuk geschreven, ik kom zelf uit een dorp en wilde er het liefst weg sinds ik een jong meisje was. Toch zul je deze dingen niet zo snel meemaken in de stad. Soms heb je in een dorp (niet altijd) maar geluk met je buren die er voor je zijn.

 2. Wat lief dat deze mensen je pakketje tot bij jou brachten. Wat stom van dhl om het zomaar ergens te droppen, dat wordt toch niet gedaan? Schandalig!

  Ik woon ook in een dorp, dat is leuk omdat je bepaalde inwoners of handelaars beter kent dan de anderen.

 3. Ik hoor echt alleen maar klachten over DHL tegenwoordig. Gelukkig zelf nog geen slachtoffer van geweest. Heel lief van die mevrouw! En ook van jou dat je haar gaat verwennen

 4. Ik snap het helemaal! Ik woonde vroeger bij mijn ouders ook altijd in een dorp tussen het platteland. Nu niet meer. Ik denk dat ik een balans wel fijn vind. Ik vond het namelijk niet altijd fijn om in een dorp te wonen, maar de stad is toch ook niets voor mij. Een dorpje dicht bij een stad is het beste denk ik.

 5. mijn ouders zijn voor mij naar een dorp verhuisd vanaf een stad. omdat ze dachten dat dat goed zou zijn voor mij
  ik heb het altijd verschrikkelijk gevonden een dorp en wou altijd zo snel mogelijk terug naar de stad net als mijn ouders trouwens.
  een dorp is zo bekrompen iedereen let op je, zijn niks gewend, zijn vaak ook niet zo vriendelijk naar buitenstaanders.
  ik zou voor geen miljoen in een dorp willen blijven.
  als je savonds buiten loopt met je hond is het net alsof je alleen bent op de wereld in de stad heb je daar geen last van. en nu ik in de stad woon, woon ik alsnog naast een bos en kan ik de rust binnen 1 min opzoeken of als ik de andere kant oploop zit ik binnen 1 min in de metro en in het dorp heb je geen keus er is gewoon niks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *