Spierversterkers voor ons anabole hondje!

spierversterkers hond

Onze Tinka is nu 13 jaar. Zo’n 10 jaar geleden had ik niet durven hopen dat ze zo oud zou worden, voornamelijk vanwege haar heupproblemen. Maar behalve dat bewegingsapparaat is ze in goede gezondheid. De organen zijn heel sterk gelukkig, dus ze is nog altijd van de partij. Tot onze grote vreugde.
Maar de laatste tijd werd het steeds moeilijker met het lopen en vooral het opstaan. Ze heeft zo’n 10 jaar geleden een behandeling gehad voor goudacupunctuur. Daarbij krijgt ze de laatste jaren ook pijnstillers, maar het werd toch steeds lastiger.
Hieronder zie je een foto toen ze net die goudacupunctuur had gehad, voor zowel de heupen als de ellenbogen.

spierversterkers
Tinka verrast mannen altijd graag met een extra bal bij hun… Juist ja.
Zo’n vier weken geleden gingen we naar de dierenarts om haar gebit te laten schoonmaken en de dienstdoende dierenarts stelde vast dat haar bespiering zo slecht was, vooral achter. Tot onze verrassing bleek daar een simpele oplossing voor te zijn: een injectie met anabole steroïde. Dat zijn dus spierversterkers die body builders ook gebruiken en daarvan is een variant voor honden. De injectie moet elke zes weken herhaald worden, maar het kost maar een paar euro. Plus het consult natuurlijk.

Spierversterkers voor de hond

In principe bestaan die spierversterkers ook voor poezen, maar het wordt het meest toegepast voor honden. Nou, wat een uitkomst was dat!
Na zo’n drie weken konden we al verbetering zien. Ze komt veel gemakkelijker overeind en ze staat beter. Voor die tijd stond ze vaak zo wankelig. Nu zie je dat ze steviger staat. Ze loopt natuurlijk ook beter. Een huppeldrafje gaat haar weer aardig af. En vooral: ze is zoveel vrolijker. Logisch natuurlijk.

ervaring spierversterkers
Blije bek

Goede ervaringen dus

Je ziet gelijk aan een hond dat het beter gaat. Ze doet dan namelijk gewoon weer wat ze eerder niet meer kon, zoals op de bank springen. Bovendien is ze ook een stuk vrolijker. Ik heb de pijnstillers wat afgebouwd, want dat is blijkbaar niet waar het om gaat. Ze had gewoon geen spierkracht meer.
Ik heb het idee dat ze nu ook rechterop staat met de achterhand. Dat was wat ingezakt, maar dat is natuurlijk ook versterkt. Wij hadden hier nog nooit van gehoord, dus vandaar dat ik er graag over schrijf om de wereld kond te doen. Ik had namelijk graag gewild dat ze ons dat eerder hadden verteld, dan had ze er eerder plezier van kunnen hebben.

anabole steroïde hond ervaring

Op weg naar huis moet er altijd afgesmeerd worden aan de liguster. Vaste prik. Daar was ze de laatste tijd niet meer vaak langsgelopen, want meestal zat ze op de terugweg in de hondenkar. Die houden we er natuurlijk bij, voor de wat langere wandelingen, maar voor korte stukjes heeft ze hem nu niet meer nodig.
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

19 gedachten over “Spierversterkers voor ons anabole hondje!

 1. wat heerlijk voor je hond dat deze oplossing er is. En wat ongebruikelijk dat die heel goed te betalen is…ik vond de laatste paar jaren dierenartsen zo duur geworden…En als ik eerlijk mag zijn,vaak op het onaangename af. Zo ’n blik van : “heb jij dan geen 500 euro voor je hond over ???’

  1. Misschien een rare vraag, maar hoeveel beweging heeft je hond nodig om die spuiten te laten werken. Want neem aan dat een hond die iedere dag 5 minuten per wandeling loopt er geen profijt bij heeft. Dit omdat mijn collie met dm een spuit anabole steroïden heeft gekregen, en ik er geen ervaring mee heb, ik kan dit ook eigenlijk nergens vinden kwa info

   1. Dat is het mooie aan die spuiten: dat zorgt voor spieropbouw bij zeer minimale beweging. Tinka wandelde ook maar 5 a 10 minuten, en scharrelde verder rond huis. Maar het werkte wel.

    1. Onze pekinees 13 jaar oud dubbele knie operatie gehad was heel kreupel en stond wankel op z’n poten. Spieren achterkant waren bijna helemaal verdwenen. Nu half jaar aan de anabolen en gaat weer super. Kan weer rennen staat beter op z’n poten. Paar weken na 1e prik al vooruitgang
     Echt een uitkomst. Half jaar later blijft t steeds beter gaan lijkt wel 5 jaar jonger 😉

     1. Dat is super! Bij Tinka werkte het ook heel snel. Het is natuurlijk tijdelijk allemaal, maar het beestje heeft er schik van.

 2. Nog nooit van gehoord, maar vind dit soort dingen altijd wel fijn om te weten. Onze hond is afgelopen zomer helaas overleden, maar die begon ook door zijn achterkant te zakken af en toe. Maar er is ons nooit verteld dat er spierversterkers voor waren.

  Wat een schitterende hond is Tinka trouwens!

  1. Vandaag heeft joytje m’n tibetaanse terriër een injectie gekregen 17,5 jaar is ze.Zakt door de hoeven met plassen staat met een lage rug als een hyena.Mn/ haar laatste red middel,we gaan weer voorzichtig kleine rondjes lopen ze kwam niet meer verder dan de tuin
   hoop het zo dat ze weer wat kracht krijgt

 3. Wat fijn dat dit er is voor uw hond en dat het werkt! Ook ik had er nog nooit van gehoord dat dit er voor dieren ook is.
  Wij komen net terug van de dierenarts met onze Schotse Collie, Spijk.Hij is al 2 jaar aan het tobben , lage rughernia…… Hij is 10x gelaserd, toch moest hij jammer genoeg ook nog geopereerd worden. Nu 2 jaar later werd hij achter steeds minder sterk.In overleg met de dierenarts ook begonnen met Myodine, is ook een annabole steroide. Ik hoop zo dat hij doordat hij sterker zal worden, minder pijn zal hebben en dus minder pijnstilling nodig zal hebben.
  Succes verder met de behandeling.

  1. Hallo Tineke, mag ik vragen of je hond er baat bij heeft. Het is 2 maanden geleden, dat hij de anabole heeft gehad en zijn er ook bijwerkingen?
   Gr Renee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *