Honden-update-blog! Nikita, Olav en Mollie

De hoogste tijd voor zo’n update! Foster hond Mollie is een foster fail gebleken (zelf vindt ze het helemaal geen fail) en we hebben inmiddels een nieuwe foster hond: introducing Kira! Daar zo meteen meer over.

Akkie RIP

De geregelde bezoeker van dit blog is misschien gelijk opgevallen dat Akkie er niet meer bij staat in het rijtje hierboven. Helaas is hij ons ontvallen vorig jaar. Het ging heel plotseling. Hij bleek ineens een hartfalen te hebben, waar eerst niks van te merken was. We gingen gelijk met hem naar de dierenarts, maar de stress daarvan was hem te veel en hij overleed ter plekke. Dat was een enorme schok.
Hij heeft 13 jaar mogen worden, in goede gezondheid, tot de gezondheid ineens niet meer goed was.
Het was wel echt zijn manier om te gaan, niks aftakelen. Intern onderdeel op en weg.

Akkie op zijn 13e verjaardag, 2 juli 2022.

Wat tamelijk cru voor ons was, was dat Mollie arriveerde op de dag na zijn overlijden. Dat stond al zo ingepland. Ze was onderweg in het busje, dus niks aan te doen.
Dat was nogal hectisch, met een nieuwe hond erbij, die nog vrij weinig had geleerd over mensen en in huis wonen. Ze was binnen een uur aan ons gewend (misschien omdat we haar uit die akelige bus hadden ‘gered’), maar daarna wenste ze niet meer aan wat voor mens dan ook te wennen! Twee mensen vond ze zat om in haar leven te hebben. De rest kon oprotten.
Dat is dus een beetje moeilijk verkopen aan mensen die een hond willen. Mensen willen toch liefde op het eerste gezicht als ze naar een hond komen kijken. En dus niet: ‘Ga weg, enge mens, ik ga hier moeilijk zitten kijken tot je weer opzout.’ Met een select aantal mensen is er wel een klik en er waren ook adoptanten met wie het goed zou kunnen zijn gelukt, met name de laatste geïnteresseerden. Maar dat werd ook niks.
Na een paar maanden waren Dave en ik er klaar mee om met haar te leuren. En we hebben we ons erbij neergelegd dat we dus WEER drie honden hadden, in plaats van de handzamere twee honden. Tegenwoordig wandel ik om de beurt met één hond één grote wandeling per dag en de rest van de tijd vermaken ze zich wel in de tuin.

Foster hond Kira

Een paar weken geleden kregen we onverwacht een foster hond erbij: Kira. Die was door mensen geadopteerd via een stichting (nadrukkelijk niet wereldbeesten) uit Roemenië, in de verwachting dat het een hondje van 30 cm hoog zou zijn. Kwam Kira met haar formaat Duitse herder uit de bus. Dat was dus helemaal geen goede match.
Wij gingen voor de bijl door haar schattige koppie op de foto en nu hebben we er dus tijdelijk een Roemeen bij.
Kira is 90% Duitse herder, van binnen en van buiten. Alleen het koppie is anders.

Kira is werkelijk een SCHAT en DOL op mensen. Volkomen anders dan Mollie dus. Dat zal het veel makkelijker maken om haar te plaatsen. Haar profiel is te vinden op Verhuisdieren. Er waren al wat gegadigden voor haar, maar nog niks concreets op dit moment (10-4-2023), dus mail vooral naar wereldbeesten@gmail.com als interesse in haar hebt.

Ze is dikke vriendinnen met Mollie. Mollie verstaat namelijk wel prima ‘honds’, alleen heel weinig ‘mens’.
Dus er wordt natuurlijk heel veel gespeeld!

Kira kan goed met alle huisdieren, vooral Mollie en Nikita. Olav is altijd een beetje de einzelgänger.

Het is maar goed dat we een grote bank hebben!

Een gedachte over “Honden-update-blog! Nikita, Olav en Mollie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *