Life in the slow lane – tot full Vintage

VintageElv

En op zich wil ik best, maar ik vergeet soms hoe het moet, met dat langzaam aan doen. Gelukkig werd ik daar een handje bij ‘geholpen’… door een flinke griep. Griep en zijn kleine broertje verkoudheid vind ik altijd de grote ‘HOU OP MET WAT JE AAN HET DOEN BENT EN GA OP DE BANK ZITTEN/LIGGEN.’
Dus dat heb ik gedaan.

Ik sta bijna altijd in het standje: “Ik ga dat eerst even afhandelen en dan kan ik daarna dat, dat en dat doen.” In de meeste gevallen is dat een bijzonder effectieve levensinstelling, want you get shit done. Maar doe het te lang en je weet niet meer hoe je op moet houden.

Mijn alter ego VintageElv 🙂

Dus heb ik mijn lesje weer (waarschijnlijk tijdelijk) geleerd en ik ben terug van weggeweest. In de tussentijd heeft mijn kringloopverslaving verder de overhand gekregen, dus het is bij ons boven een beetje voller geworden. Mijn Etsyshop VintageElv met vintage servies en overige schatten is verder aangevuld met nieuwe dingen. Die naam VintageElv heb ik – zoals altijd – niet heel diep over nagedacht. Elv is van een vroegere kat die ik had en vintage elfje klonk wel grappig. 😛
Ik heb deze kaarten gemaakt via vistaprint, om mee te sturen als mensen iets bestellen.

En een schooiende hond vangt altijd wat, dus ik heb ook hier en daar een dingetje voor mezelf gevonden.

Die suikerstrooier staat nu natuurlijk tussen de poezentheepotten!

De serviezen van mijn eerste poging heb ik met wisselend succes verkocht. Eentje met winst, eentje met verlies en dat servies met groen heb ik nog steeds. 🙂
Inmiddels heb ik in Duitsland het fenomeen van de “Hauströdels” ontdekt. Dat is zoiets als een garage sale in Amerika. Mensen verkopen dan spullen en restanten direct vanuit huis.
Je vindt ze door bij de kleine advertenties in de krant te kijken. Wij krijgen hier van die huis-aan-huisbladen en daar staat het dan in. Dus als je niet in Duitsland woont, vind je ze niet zo gemakkelijk. Soms staat het ook in Ebay-Kleinanzeigen.

In Nederland zie je dit niet vaak, daar gaat het gelijk naar een opkoper of naar de kringloop. Zoals wij het gedaan hebben met mijn moeders spullen (‘stal alles bij Armande’) gebeurt niet vaak, meestal uit plaatsgebrek. Maar het voordeel is wel dat ik nu al een paar keer iets te voorschijn heb kunnen toveren waar mijn moeder alsnog om vroeg.

In de afgelopen weken ben ik dus een keer naar een Hauströdel geweest. Ik moest me er wel overheen zetten om erheen te gaan, want het is toch een beetje raar om bij vreemden zo voor de deur te staan.
Maar ik heb er wel leuke dingen gevonden, waaronder deze oranje tv.

Het beeld doet het niet, maar hij is opperst retro. Ik overweeg om het binnenwerk eruit te halen (lees: Dave het binnenwerk eruit te laten halen) en er een poezenmand van te maken. Zoiets heb ik wel eens gezien met oude computerbeeldschermen en dat zag er geweldig uit.
Onderstaande komt er ook vandaan.

VintageElv

Kortom, gezien mijn nieuwe obsessie, verwacht hier meer berichten van VintageElv. Ze kan het niet laten!!
Dave zei al: ‘je geeft wel een seintje als ik online naar een busje voor je moet zoeken, hè?’

20 gedachten over “Life in the slow lane – tot full Vintage

  1. haha ik kan me voorstellen dat je huis ondertussen aardig vol staat. Die oude tv, ik zag hem van de week nog bij Beeld en Geluid en wel een leuk idee om er een mand van te maken.

  2. Persoonlijk vind ik het heerlijk om lekker rond te kijken in kringloopwinkels. Al die verschillende, aparte spulletjes zijn zo leuk om te bekijken. Ik kan me voorstellen dat dit een leuke hobby voor jou is!

  3. hetgeen ik op de foto zag, ziet er super tof uit. Ik heb tevens een voorliefde voor het afstruinen van vintage markten en hallen, maar hier ben ik een tijd geleden mee gestopt omdat ik even niks meer in huis wil halen.

  4. Die retro TV ziet er gaaf uit! Ik vind vintage dingen wel leuk om te zien, maar haal het nauwelijks in huis. Ik ben momenteel een beetje aan het minimaliseren dus ik wil eerder van spullen af dan dat ik het in huis wil hebben haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *