Bakken voor Pasen: chocoladecake met sinaasappel

bakken voor pasen

Omdat de feestdagen voor de Duitse huisvrouw (of vooral die van haar familie eigenlijk) niet compleet zijn zonder bakken, voelde ik ineens de drang tot het bereiden van een Kuchen. Ik had wat gezocht op recepten om te bakken voor Pasen, maar dat bleef een beetje gedoe met advocaat (meh) en baksels in de vorm van eieren of haasjes. Pasen heeft niet echt een eigen smaak, zoals Kerst dat heeft.
Dus besloot ik dan maar gewoon wat te maken met wat ik al in huis had. Want boodschappen doen op de donderdag voor Karfreitag (Goede Vrijdag) is eigenlijk nog erger dan voor de kerstdagen.

Iets maken met wat ik in huis heb, betekent: op recepten googlen tot ik iets gevonden heb wat me aanspreekt. Want uit de losse pols iets bakken, die gave heb ik niet.
Ik vond deze chocoladecake à la Nigella en die had chocola met sinaasappel, een combinatie waar je me altijd voor wakker kunt maken. Deze keer dus zonder kwark.

bakken voor Pasen

Het was iets meer werk dan een kant-en-klaar cake van Backfee, maar het resultaat was er dan ook naar. Hij is heerlijk smeuïig.

Ik stel voor dat je het recept van Margriet, van bovengenoemde website, volgt, want het is in het Nederlands. Het meest verrassende ingrediënt is de stroop. Ik had natuurlijk ook geen Golden Syrup in huis, maar met pannenkoekenstroop ging het ook prima.
In de omschrijving stond niks over mixen, maar daar ging ik wel vanuit. Het erdoorheen scheppen van de droge mix moet natuurlijk wel voorzichtig worden gedaan. Maar na de laatste toevoeging heb ik het geheel even gemixt. Met mijn nieuwe mixer. Laatst had ik mezelf getrakteerd op een nieuwe weegschaal en mixer. Die waren in de aanbieding bij Lidl Duitsland.

Ik had de 170 graden aangehouden, maar toen was hij na 40 minuten nog zo goed als vloeibaar binnen. Toen heb ik nog 10 minuten op 180 graden gedaan. Toen ging-ie natuurlijk iets te hard *frummelmondje* maar hij smaakt toch prima.
Ik bedenk me net: met de nieuwe Etsy-shop van vintage spulletjes (ja, een beetje spem), heb ik in het vervolg altijd een leuke schoteltje of cakeschaal om mijn nieuwe baksels op te fotograferen. Een ruime voorraad goedbeschouwd.

Laat het me vooral weten als je deze cake ook hebt uitgeprobeerd. Of ga je iets anders maken of bakken voor Pasen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost! [email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Een gedachte over “Bakken voor Pasen: chocoladecake met sinaasappel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *