Reisverslagje van Bath en omstreken

Omdat een mens niet alleen kan werreke werreke, had ik mezelf getrakteerd op een reisje naar Engeland. Ik ging langs bij vrienden die in de buurt van Bath wonen. Dus precies waar je wilt zijn als je opperst Britse dingen wilt opsnuiven.
Ja, ik ging in mijn eentje, want Dave is geen fan van vliegen en ook niet zo van Engeland (onbegrijpelijk gewoon). Alleen vliegen was een beetje buiten mijn comfortzone, maar soms is het heel goed om het dan juist te doen. Er was een heel voordelige aanbieding voor een vlucht van Keulen naar Bristol, dus ik heb gelijk toegeslagen.
Dit is mijn hapsnap reisverslag! Met vooral veel foto’s.

Toen ik aankwam, was het nogal Engels weer, maar dat trok gelijk snel weg. Het is altijd zo raar om links in een auto te zitten, zonder stuur.
Somerset is de perfecte plek als je van ‘period drama’ houdt. Er worden daar allerlei series en films opgenomen, zoals Harry Potter, Downton Abbey en ook Pride & Prejudice. Jane Austen woonde ook in Bath.

Dagje Dyrham Park

Op de eerste dag hebben we dit landhuis bezocht, met heel veel historie. Het kerkje van de bovenste foto staat er vlakbij. Het is van National Trust, de overkoepelende organisatie die veel historische gebouwen beheert. Als je op vakantie bent in Engeland, kun je een vakantielidmaatschap kopen. Als je minimaal twee locaties bezoekt, heb je het er al uit.

Een rijtje bellen met naambordjes voor de bedienden. Volledig à la Downton Abbey.

Ik bofte dat ik op stap was met een professioneel fotograaf, Cara Mia Petersen. Dus voor de verandering sta ik zelf ook eens op de foto. Ze maakt prachtige natuurfoto’s. Als je op de link klikt, kom je op haar site waar je prints van haar werk kunt kopen.

Very shop till you drop in Bath

Vrijdag was het shopdag! Bath is erg leuk om te winkelen. De meeste grote ketens zitten er (Marks & Spencer! *waves maniacally* ) en er zijn diverse leuke straatjes om te neuzen. De hoofdattractie is natuurlijk de Roman Baths, maar daar had ik helemaal geen tijd voor!

Het stikt er uiteraard van de toeristen. De hoofdmoot leek Amerikanen en Aziaten te zijn. Ik heb sowieso bijna geen Nederlanders gezien, maar het scheelt natuurlijk als je bij mensen thuis logeert en niet in een hotel verblijft.

Uiteraard heb ik af en toe van een cream tea genoten… Marks & Spencer do a lovely scone.
As if it’s only the one! (citaat Billy Connolly)

Lacock & Glastonbury

Op de laatste dag hebben we het dorpje Lacock bezocht. Dit is echt een aanrader. Het is een van de oudste dorpen in Engeland en alle oude gebouwen zijn in oude staat gehouden. Hier worden dan ook heel veel series opgenomen.

Je kunt er zo rondlopen en wat historie opsnuiven. Het ziet er globaal hetzelfde uit als 200 jaar geleden. Een bezoek aan de Abbey is ook aan te raden, daar zijn delen van Harry Potter opgenomen.
Het onderstaande huis was het huis van de ouders van Harry in de film.

Het irritant is wel dat mensen er zo nodig toch moeten wonen en ja, zij willen ook auto kunnen rijden, dus die staan voor de huizen geparkeerd. Echt heel flauw.
Er zijn allerlei gezellige dingetjes te kopen, souvenirs, of gewoon wat lekkers.

’s Middags ben ik naar Glastonbury geweest, maar daar ben ik helemaal vergeten foto’s te maken. Doh. Op de laatste avond kon gelukkig een andere belangrijke culinaire ervaring worden afgestreept…

We aten gezellig aan de waterkant, bij van die o, zo gezellige, maar claustrofobische woonboten.

Sassy Miss Minnie sluit de fotoserie af.

Toen was het tijd om naar huis te gaan, naar mijn eigen beestjes en man. Die natuurlijk buiten zichzelf van vreugde waren om me weer te zien. Terecht.

2 gedachten over “Reisverslagje van Bath en omstreken

  1. Wat een leuke reportage , lieve Armande. Ik moet altijd hardop lachen om jouw listig verborgen grappen.
    Dankjewel. Veel liefs, oom Aad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *