Tripje Londen voor een driedubbele portie retail therapy

Van de week ben ik naar Londen geweest met  mijn vriendin Lucienne. Dat reisje zat al jaren en jaren in de planning, maar het kwam er maar niet van. Nu gelukkig wel! We kennen elkaar van de studie Engels, daarom was Londen de meest logische bestemming. Het resultaat is deze volkomen random blog met tig plaatjes van waar we zijn geweest. 🙂
In het verleden was ik wel vaker in Londen geweest, maar dat was meer dan 20 jaar geleden. Ik had de voornaamste bezienswaardigheden dus al eens gezien en de Big Ben en Buckingham Palace veranderen niet veel over de decennia heen. En ik had al sinds tijden meer geen old fashioned shopping spree gedaan (plaatje van total haul onderaan), dus we besloten om deze trip ‘cultuur-mijdend’ te doen en gingen voor…Harrods, here we come!

We vertrokken op woensdagmiddag, einde van de middag, richting Stanstead. Dus dat betekent dat je rond de spits in Londen bent, hutje mutje in de tube. Ook best leuk voor een keer, als je zelf am Arsch der Welt in Duitsland woont. 🙂
Ons hotel was in South Kensington, op loopafstand van Harrods. Dus daar zijn we eerst langs gegaan. Priorities!

Londen

Het was toen al donker en alles was feeëriek geïllumineerd. Harrods had ik ook al eens van binnen gezien, vooral de foodhall, maar nu hebben we behoorlijk wat verdiepingen bekeken, op zoek naar de Christmas shop. Dat viel nog niet mee, en ik had me ook niet gerealiseerd dat je echt alles kunt krijgen bij Harrods, tot meubels, tv’s, bontjassen aan toe. Daar heb je wel een reisleider bij nodig, want het is een doolhof daarbinnen.

Weer buiten gekomen, liepen we richting het hotel en onderweg hebben we lekker pasta gegeten. Het hotel was een aanrader: Meininger Hotels (punten voor Lucienne dat ze dit had gevonden). Het is een Duitse keten. We hadden een hele moderne, frisse kamer met keurige badkamer voor € 95 per nacht voor de kamer, zonder ontbijt. Ze hebben er ook prima familie-kamers voor gezinnen. Het ligt in een mooie buurt, South Kensington, met metrostation Gloucester Road vlakbij. Mocht je zin hebben in cultuur, het gratis Victoria & Albert museum ligt er tegenover. We konden nog net het dak zien, dat was cultuur genoeg.
De locatie was vlakbij waar ik in 1997 in Londen was, in het appartement van mijn neef die daar toen woonde. In 1991 was ik ook in Londen en toen sliepen we in de Ritz. Ja echt, dat was een van die gewonnen prijsvragen. Deze keer dus iets bescheidener.

De volgende ochtend hebben we het ontbijt genuttigd bij Pret a Manger, de keten die je overal in Londen vindt.  Ze hadden een overheerlijk egg & cress sandwich die ik altijd graag eet in Engeland. De hele trip was één groot feest van nostalgische Britse dingen.

Shop till you drop

Toen de metro in, naar een van de hoofdbestemmingen: Marks & Spencer in Oxford Street. Dat vond ik altijd al een fijne winkel en nu ben ik ook in de juiste leeftijdsgroep gegroeid: dames van middelbare leeftijd. 😛 Het ondergoed van Marks is een aanrader, niet duur en prima kwaliteit. Dus ik kwam weer naar buiten met 3 BH’s en 10 onderbroeken. Die van Kik kunnen er niet aan tippen.

Vervolgens lekker over Oxford Street gekuierd. Evans is ook een aanrader voor grote maten. Maar ze hadden er nu voornamelijk glittery tops en jurken en daar was ik niet voor in de markt.

Bij Debenhams hebben we versnapering genuttigd: tea and scone in mijn geval. *CHECK* Weer iets van mijn Britse lijstje kunnen afvinken.

Vervolgens zijn we bij Liberty langs geweest en via Carnaby Street naar Piccadilly Circus gelopen. Carnaby Street was erg leuk, met aparte winkeltjes en versiering. Overal was trouwens mooie feestverlichting.

Tegen die tijd was ik al tamelijk door m’n hoeven gezakt, want mijn tas was dus alsmaar zwaarder geworden. Maar ja, ik moest zo nodig al die spullen. Gelukkig kon ik hem als rugzak dragen. Bovendien had ik mijn winterjas aan, maar ik stikte de moord de hele tijd. Ik heb de opvliegers al overwegend achter de rug, maar blijkbaar waren er nog een paar over.
Bij Piccadilly zijn we langs Waterstones geweest, waar ik een boek van mijn held Billy Connolly heb gekocht. Dat soort boeken zijn leuker als boek-boek dan via de kindle.

Daar zijn we weer op de metro gestapt richting Liverpool Street Station.

Van daar gaat de trein naar Stanstead en dan waren we alvast een stukje in de buurt. Vlakbij dat station heb je Spitalfields en de wijk Shoreditch. Vroeger niet zo’n beste buurt, maar tegenwoordig opgeknapt en best hipsterig.

Het was een combinatie van modern en arbeidershuisjes. Er was een markt met leuke snuisterijtjes. En op het station zelf is nog een Lush, voor als je nergens anders hebt kunnen slagen.

Pro-tip liquids

Omdat je vanwege security niet veel vloeistoffen mag meenemen, is het handig dat je op Stanstead ook nog een Boots hebt. Dat is een fijne drogisterijketen, vergelijkbaar met DM drogist, vind ik. Dus daar heb ik nog wat dingen gekocht, want nu moest er niet veel meer worden gelopen. Godzijdank.

De oogst

Je snapt, het was een heel gesleep, maar WORTH IT!! Die blikjes hakten er lelijk in en Billy was ook best zwaar. Het enige dat ontbreekt, is een hideous mok van Harry & Meghan, maar ze waren te hideous en ook te duur. Leuk wel, maar 10 tot 15 pond vond ik te gek.
Als je ooit in Engeland bent, neem dan zo’n chocolate orange. Chocola met sinaasappelsmaak, in partjes.

Kortom, het was één groot feest en voor herhaling vatbaar.

Heb jij favoriete bestemming in Londen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

19 gedachten over “Tripje Londen voor een driedubbele portie retail therapy

  1. Wij zijn nog nooit in Londen geweest maar zou er wel graag naartoe willen. Puur om alle hoogtepunten gezien te hebben eigenlijk. Vraag me wel af hoe het daar nu qua veiligheid is met al die gekke gebeurtenissen die geweest zijn? Wil namelijk wel met een gerust hart rond kunnen lopen i.p.v. met een spanning.

  2. Zoooo wat een hoop mooie spullen zeg! Je bent echt goed geslaagd. Ik ben nog nooit in Engeland/London geweest maar staat zeker op m’n travel bucketlist. En die scones, zo lekker!

  3. Ik vind bijna alles wel leuk in Londen, behalve de drukte. Maar bij jou op de foto’s ziet er vrij rustig uit. Mijn jongste dochter studeert nu Engels in Utrecht! Echt fascinerend waar je dan al niet op moet letten wat betreft klanken enzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *