Recept Zitronenkuchen voor een huiselijke dag

recept zitronenkuchen

Met dit weer is het al snel een huiselijke dag. En daar hoort cake bij, vandaar dit recept Zitronenkuchen, met dank aan de vrienden van Backfee. Ik heb weer eens zo’n kant en klaar pak meegenomen, de chocoladecake was ook een groot succes. Aangezien ik nog niks heb gebakken in de nieuwe oven, was het dus de hoogste tijd. En het ging als een speer.
Benodigdheden

  • een pak Zitronenkuchen van Backfee dus
  • 100 ml melk
  • 150 gram boter (zacht)
  • 3 eieren

Recept Zitronenkuchen

Het staat allemaal op de verpakking, maar misschien vind je dit handiger.
De sinaasappelsnippers stonden er niet bij, maar die had ik nog in de la liggen en het leek me prima passen bij citroencake.
Zet eerst de oven aan, op 175 graden bij boven- en onderwarmte, zodat hij kan voorverwarmen.

De instructies zijn heel simpel: mix alles door elkaar. De boter moet zacht zijn, anders wordt het geen beslag. Je klopt het eerst op de laagste stand, tot het gemengd is. En dan 4 minuten op de hoogste stand, voor luchtigheid, denk ik.

Boter een cakevorm van 26 cm in en bestuif deze met bloem.
Schep het beslag in de vorm en hoppa, 50 minuten in de oven. Na 10 minuten geef je de cake een inkeping van 1 cm in de lengte, op de bovenkant.

Na die 50 minuten doe je de gebruikelijke test: steek er een satéprikker in en kijk of hij er droog weer uitkomt. Dit is de enige reden waarom ik satéprikkers in huis heb trouwens.
Ik was gelijk tevreden met het resultaat.

Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en stort hem dan om verder af te koelen op een taartrooster.

The icing on the cake

Het fijne van die Duitse bakmixen is dat de glazuur er altijd bijzit, met citroensmaak in dit geval. Zodra de cake helemaal is afgekoeld, meng je het glazuur met drie eetlepels warm water en dat strijk je er overheen. Ik deed het eerst te dik, maar als je het beleid doet, kun je meerdere laagjes maken. Dan krijg je een dikkere laag, in plaats dat het eraf druipt, zoals bij mij.
Kortom, dit is recept Zitronenkuchen is gemakkelijk en handig om in huis te hebben, zodat je snel iets lekkers bij de koffie kunt maken.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

10 gedachten over “Recept Zitronenkuchen voor een huiselijke dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *