Backfee chocolade cake maken, heel gemakkelijk

Backfee

Ik had al een tijdje een kant-en-klaar pakket voor een chocoladecake van Backfee in huis. Backfee is een Duits merk voor alles wat met taarten en bakken te maken heeft. Het is net zoiets als Dr. Oetker, maar dan veel voordeliger. Misschien omdat er geen Dr. in de naam zit… Het zal zeker de helft goedkoper zijn dan Dr. Oetker gemiddeld. Ik heb er diverse dingetjes van in huis, voor een mogelijke bakaanval, zoals bijvoorbeeld een Apfelkuchen. Alle Duitse supermarkten verkopen dit merk.
Afgelopen weekend heb ik een Schokokuchen gemaakt met een kant-en-klaar mix van Backfee.Recept Backfee Schoko Kuchen

Nou ja, een kind kan de was doen dus. Je hebt de backmischung nodig. Die kost 1,49.
Verdere benodigdheden:
– 150 gram boter
– 100 ml melk
– 3 eieren
De amandeltjes bovenop waren een toevoeging van mezelf.

De bereidingswijze is ook niet moeilijk. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Mix de zachte (!) boter met de melk, de eieren en het mengsel. Eerst langzaam maar dan een paar minuten hoog in toeren met de mixer. Daar wordt de cake lekker luchtig van.
Giet het in een beboterde cakevorm en plaats de vorm in de oven, voor 55 minuten.
Na 10 minuten snij je de cake 1 cm in, over de hele lengte. Het is me niet helemaal duidelijk of dat voor de sier is, of dat dat belangrijk is voor het bakken.
Na 55 minuten test je of er een satéprikker schoon uit komt. Was ik weer vergeten natuurlijk, maar het ging goed. Zo kwam ie eruit:

Laat de cake 10 minuten afkoelen en dan haal je hem uit de vorm. Ging ook best goed. Als de cake is afgekoeld, kun je het glazuur opwarmen en erover verdelen. Dat glazuur is meegeleverd in de verpakking trouwens. Toen het nog warm was, heb ik het amandelschaafsel er overheen gestrooid. Dat wordt het een lekker knapperig laagje.

En voila, cake is klaar. Hij was heel lekker, luchtig en goede chocoladerig. Zo’n pakket van Backfee is dus handig om in huis te hebben. Al deze instructies staan natuurlijk ook op de verpakking, in het Duits.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

9 gedachten over “Backfee chocolade cake maken, heel gemakkelijk

  1. Dat ziet er verrukkelijk uit zeg. Met chocolade zit je bij mij altijd goed. Het merk backfee ken ik verder niet en zal hier op Curacao ook niet verkocht worden. Ben wel erg benieuwd naar de smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *