Halloween kostuum voor honden. Featuring: Akkie en Tinka

Het is alweer bijna Halloween. Dit jaar heb ik niets gedaan aan voorbereidingen of Halloween versiering, vooral uit tijdgebrek. Maar vandaag kan ik jullie wel trakteren op een Halloween kostuum voor honden! Akkie en Tinka waren licht welwillende medewerkers hieraan. De kosten hiervoor waren nul, want ik heb materiaal gebruikt wat ik nog had liggen.Rockabilly hondjes

Akkie is een rocker, dat zie je zo. Tinka heeft een soort jurkje/schortje aan, met een sjaaltje. Ik had er even niet aan gedacht dat het sjaaltje bijna geheel in de vacht zou verdwijnen, anders had ik hem wel groter gemaakt. Maar het moest zo’n koket zijdelings sjaaltje zijn, met een petticoat dus.

Akkie’s outfit was bijzonder eenvoudig want het is een spijkerjasje van Dave. Van toen hij 12 was. Er kan maar één poot doorheen. Ik wilde het jasje niet stuk knippen dus het andere deel zit over zijn schouder, met een stukje elastiek op zijn plaats gehouden.

Halloween kostuum maken

Tinka’s Halloween kostuum heb ik gemaakt van verpakkingsmateriaal. Dat wittige spul zat ergens bij. Je kunt hiervoor ook vitrage of tule gebruiken natuurlijk.
Dit had ik erbij nodig:

Ik heb een reep van dat vlies genomen en dat gerimpeld door het op draad te rijgen. Daarna heb ik aan één kant plakband ertegenaan geplakt zodat de plooien op hun plek zouden blijven.

Daarna heb ik van een aparte strook een soort bloem gemaakt, ook weer door te rimpelen. Die zit met een paar steken op de rok genaaid.
Vervolgens heb ik aan beide kanten een gaatje gemaakt, en hier heb ik elastisch draad doorheen gedaan. Dat is hetzelfde elastische draad als voor sieraden maken. Op die manier kon ik het gemakkelijker zo omknopen dat het ook goed strak bleef zitten. Zonder dat ze er last van had.

Natuurlijk had ik een helpende poes bij dit proces:

Het stralende eindresultaat:

halloween kostuum

The Voice Hondland

Vervolgens stonden zowel Akkie als Tinka te popelen om hun favoriete nummers ten beste te geven!

Na hun enthousiaste medewerking (zegge en schrijve vijf minuten stilzitten) volgde er natuurlijk een passende beloning.
Volgend jaar ga ik weer Halloween knutselen, hoor!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

16 gedachten over “Halloween kostuum voor honden. Featuring: Akkie en Tinka

  1. Hoe cute! Mijn poedeltjes houden ook echt van kleertjes aan. Ik heb twee jasjes voor ze, in de winter kan het flink koud zijn hier, dus het heeft meer een functie dan alleen ‘leuk of mooi’.

  2. Wat superlief! En zo leuk dat ze het toelaten! Ik moet het hier niet proberen om haar iets van kleding aan te doen hoor. Ik denk zelfs niet voor een snoepje hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *