Goedkoop Halloween knutselen, oftewel: upcycling!

halloween knutselen

Ook dit jaar had ik inspiratie voor een gezellig potje Halloween knutselen. Vorig jaar had ik geen tijd, en als je huis niet versierd of verlicht is, dan komen de kinderen ook niet langs voor trick or treat. Dat is op zich wel mooi, want als je niet mee wilt doen, heb je nergens last van. Vorig jaar had ik snel wat kaarsjes in de vensterbank gezet, maar dat was blijkbaar niet overtuigend genoeg. Er kwamen maar twee keer kinderen langs. Dit jaar zal dat zeker niet zo zijn. Mijn Halloween versiering is luid en duidelijk te zien vanaf de straat.Low budget Halloween knutselen

Dat klinkt iets chiquer dan goedkoop, maar het komt op hetzelfde neer. Ik vind Halloween knutselen leuk om te doen, maar het moet een geintje blijven. Ik heb bovendien echt iets groots nodig, subtiel werkt niet, anders zie je het niet vanaf de straat. Twee jaar geleden had ik dit spook gemaakt als last minute Halloween. Deze Halloweenversiering was ook op het nippertje, maar dan met een dikke spin. En wat is er nou enger dan dat?
Waar is het van gemaakt?

  • een oude klamboe
  • een paar vuilniszakken
  • kranten voor vulling
  • plakband en buigzaam draad voor al het bevestigen

De klamboe hebben we deze zomer best veel gebruikt, maar dus niet alleen door ons. Een kleine harige huisgenote gebruikte het ding geregeld als haar persoonlijke hangmat. Dan frommelde ze net zo lang tot ze erin lag. Daar is zo’n ding niet op gemaakt…

Dus volgend jaar komt er een nieuwe en de oude was perfect als spinnenweb.

De spin heb ik gemaakt van een grote vuilniszak (zo eentje voor de kliko) en gevuld met oude kranten. Te beginnen met de kop. Beetje plakband tot ie in model was. Dat lijfje heb ik als eerste in de cirkel van de klamboe gehangen. De spin moest op de kop hangen en de onderkant van het lijfje was samengebundelde vuilniszak, dus daar kon ik zo een stuk draad aan bevestigen en hem daarmee ophangen.
Vervolgens de pootjes, die  zijn gemaakt van dun buigzaam draad. Ik had alleen 0,6 mm op voorraad, maar dikker draad is beter. Dat is een beetje omwikkeld met een strook vuilniszak en dat heeft franje gekregen om er harige poten van te maken. Die bevestig je gewoon losjes aan de spin en aan de klamboe. Daar komt verder geen kracht op te staan. Van Dave moest ie een onderkaak krijgen, voor extra bijterigheid, en natuurlijk evil oogjes.

halloween knutselen

Verlichting Halloweenspin

Voor ons trouwfeest hadden we meters en meters buitenlichtjes gekocht en die kwamen nu goed van pas. Ik wilde de verlichting erachter hebben, zodat de spin goed als schaduw te zien was.
De lampjes staan in de stand dat ze langzaam opkomen en langzaam weer uitgaan. Voor extra spooky effect.
Zie hieronder.

Ze gaan ook even helemaal uit dus.

Kortom, ik heb weer schik gehad van het Halloween knutselen van dit jaar, en het kostte bijna niks.
Heb je ook iets aan Halloween gedaan?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

18 gedachten over “Goedkoop Halloween knutselen, oftewel: upcycling!

  1. Wat gaaf gedaan zeg! Bij ons zie je wel dat er wat evenementen zijn geweest, maar qua versieringen zie je helemaal niets. Zelf doe ik er niet echt iets mee, ik hou niet zo van griezelen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *