Last minute Halloween versiering, BOE!

Het is één dag voor Halloween en ik kan me levendig voorstellen dat je nu denkt: “oh ja, ik had nog wat willen versieren!”. Zulke dingen gebeuren mij geregeld. Je boft want de luie knutselaar heeft een suggestie voor een last minute Halloween versiering! Je hebt er niet veel voor nodig, waarschijnlijk kan je het in elkaar flansen met spullen die je toch nog in huis had liggen.
Ik had al de Halloween-oogjes als versiering gemaakt maar voor ons huis heb ik een redelijk grote decoratie nodig. Anders zie je er helemaal niks van vanaf de straat. Maar ik denk dat dat dit jaar wel goed komt. Waarschijnlijk zien ook voorbij rijdende automobilisten dit spook fladderen.

Benodigheden Halloween versiering spook

– oude witte vitrage, van de dunne soort
– een witte ballon (een bol van piepschuim is ook prima natuurlijk)
– zwart papier voor de ogen
– een schaar, draad (ijzerdraad) en plakband
Nou je ziet het, een kind kan de was doen. Ik had 2 vitrages, langwerpig van vorm uiteraard. Ik heb ze haaks op elkaar opgehangen, waarbij eentje voornamelijk lang naar voren hangt en de andere lang naar links en rechts.
Maak een gaatje in de vitrages, bij de verticale zo’n 70 cm van de bovenkant in het midden en de horizontale 70 cm van de zijkant en dan ook in het midden. Knip de zomen aan beide kanten eraf.
Blaas de ballon op en haal het knoopje door de gaten. Maak een touwtje vast aan de knoop en hang het ding op. En hoppa, het lijkt al op een spook!

last-minute-halloween-versiering1

Dan neem je één van zijwaartse slierten en die maak je vast als arm. De andere kant hetzelfde. Het grote voordeel van deze constructie is dat het spook dan niet meer om zijn as draait. De ogen blijven vooruit kijken.

last-minute-halloween-versiering4

Maak het spook goed sliertig, de rafels moeten erbij hangen en dat wappert ook lekker. Een beetje eng hoort bij Halloween versiering. De afgeknipte stukken zoom heb ik er los aan bevestigd.
Knip uit zwarte karton 2 ogen, formaat ongeveer 4 x 7 cm, maar dat hangt af van de grootte van de ballon. Ik heb de ogen op de stof geplakt en vervolgens met een draadje vast gezet. Heel voorzichtig want je wilt niet de ballon doorprikken.

last minute Halloween versiering

(Kijk Fleur het eng vinden, maar niet heus)
Ik vond nog een snoer met spook-lampjes dat ik al jaren heb, in de beroemde Duitse kelder – wie wat bewaart die heeft wat. Dus dat past perfect. In het donker heb je ook een lichtpunt nodig want anders zie je er niks van. Dus neem een spotje of zet er een aantal nep-kaarsjes onder.
Zie zo, je last minute Halloween versiering is klaar!

Maandagavond verwacht ik een handjevol kinderen die voor snoep langs komen. Wat ik hier goed geregeld vind, is dat er alleen aangebeld wordt als je je huis versierd hebt voor Halloween en/of lichtjes aan hebt, in een pompoen ofzo. Alles alles donker is, lopen ze voorbij. Maar ik ben goed voorbereid, ik kan een flinke hoeveelheid Duits kerstsnoep weggeven!

last-minute-halloween-versiering5

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

4 gedachten over “Last minute Halloween versiering, BOE!

  1. Hij is leuk! Hier overigens nog nooit iemand aan de deur gehad met Halloween. Wel voor Driekoningen (ook wel leuk voor een blogje 😉 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *