De luie knutselaar slaat weer toe, voor Halloween

Ik ben DOL op Halloween knutselen maar je moet er geen dagen mee bezig zijn. Grote stappen, gauw thuis, dat is het motto van de luie knutselaar! Vandaag ga ik een lui idee voor Halloween uitvoeren, ook nog eentje die ik niet zelf bedacht heb. Luier kun je het niet hebben, toch?  Daarbij wijs ik graag de beschuldigende vinger naar Pinterest, waar je kunt zien hoe alle mogelijke ideeën al een keer bedacht zijn. En zeer waarschijnlijk beter uitgevoerd dan jijzelf zou kunnen.
Dus in het kader van “beter goed gejat dan slecht bedacht”, vandaag de enge wc-rol oogjes.

Mogelijk beetje enge Halloween-oogjes

Wat heb je nodig?
– een aantal lege toiletrollen (dit vergt een enigszins vooruitziende blik, of het huis van een rommelkont)
– potlood en papiermesje of een klein schaartje
– van die fluoriserende stenen die nog een tijd nagloeien als je ze onder een lamp hebt gehouden, of andersoortige glowsticks. Stickers kunnen ook denk ik, maar dan is het voor eenmalig gebruik.
Je begint met ogen te tekenen op de rollen. Maak een beetje van die boos-kijk-ogen. Knip je ogen uit met een klein schaartje. Of snij ze uit met een papiermesje als je dat handiger vindt.

knutselaar1
Klaar! 😀
Laat de stenen opladen onder een lamp, wacht tot het donker wordt en leg de rolletjes ergens buiten. Superleuk en gemakkelijk als buitenversiering voor Halloween. Je kunt het geen dagen laten liggen, want als het gaat regenen zakken de rollen in. Maar je zou ook een plastic item oogjes kunnen geven, dan kan beter tegen het weer.

knutselaar-enge-oogjes

Knutselen met poezen, altijd zooooo behulpzaam!
Je ziet de oogjes alleen in het stikkedonker, maar dan valt je oog er ook direct op. Het correct fotograferen was een beetje een uitdaging, met een sluitertijd van ettelijke seconden. Hieronder was er nog teveel licht van de woonkamer.

knutselaar-halloween3

De luie knutselaar rests her case. Klik op de link voor sieraden maken voor Halloween.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

5 gedachten over “De luie knutselaar slaat weer toe, voor Halloween

  1. Wat super leuk om te zien! Wordt er veel aan Halloween gedaan in Duitsland? Voor mijn gevoel hier niet, wel binnenshuis wat denk ik, maar niet buiten.

    1. Hier in de buurt wel, maar je kunt zelf aangeven of je mee doet. Als je versiering EN verlichting aan hebt op de 31e, dan weten de kinderen dat ze aan kunnen bellen. Dat is wel handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *