Hallo wij zijn de onhebbelijke huisdieren van Hassum!

Ja meestal zijn onze huisdieren de allerschattigste en allerbraafste hoor, maar er zijn ook van die dagen dat je ze allemaal wel achter het behang kunt plakken! Ze hebben hun eigen unieke onhebbelijkheden. Ik laat ze zichzelf even voorstellen, de onhebbelijke huisdieren van Hassum!

onhebbelijke huisdieren

“Hallo ik ben Akkie. 98% van de tijd ben ik het allergemakkelijkste hondje hoor, niet in de weg liggen, direct commando’s opvolgen en alles wat de baas verder wil. En dan is er nog die 2% waarin ik minder braaf ben. Dan zie ik plots een Vijand bij de weg, het kan zijn dat de lul voor mijn hek langs holt… EVIL! Maar het kan ook tijdens de wandeling zijn. Mijn plan de campagne is dan om de hufter te besluipen en hem op de rug te springen tot hij zijn lesje heeft geleerd. Gelukkig is bijten nooit nodig, ze doen het zo al in de broek.
Als ik er niet bij kan omdat ik aangelijnd ben (zo flauw van de vrouw), gedraag ik me als een gewonde weerwolf aan de riem, en produceert mijn husky-keeltje alle geluiden die bij de Hounds of Hell horen. Dus. Maar verder heel braaf hoor.”

natte-hond

“Hallo iedereen, ik ben Tinka en ik vind iedereen leuk en lief! Maakt niet uit hoeveel poten je hebt. Dus ik hol altijd hard op iedereen af, heel gezellig. Dan heb ik ineens stront in de oren. Ook als de vrouw zegt dat ik moet wachten. Dan loop ik nog 5 pasjes door tot ik toch nog net op de weg sta en dan hoop ik maar dat die tractor me niet plat rijdt. En als er ergens een vieze plas, of – oh heerlijk – een watertje te vinden is, dan sta ik er gelijk in. Kopje onder mag ook! Tegenwoordig ga ik in de hondenkar voor grote honden, dus dan word ik aanzienlijk minder vies. Ik zit zelfs onderdak als het regent!
Verder ben ik een groot fan van andermans voerbakjes, dus als ze niet opletten is het voor mij!
Zelf vreten maakt vet.”

roos-slok

“Navond luitjes, ik ben Roos de demente doos. De vrouw denkt dat ik zwaar misbruik maak van het feit dat ik dement ben, maar dat heb ik dus allemaal niet door.  Mijn doel is om 24/7 bij de vrouw onder de kin te liggen, zo gezellig! Maar ja, soms zit ze achter dat dat scherm en dan mag ik er niet bij. Zo flauw! Als ze weg loopt, ga ik er gelijk achter aan. Wie weet loopt ze weg! Daarbij loop ik voor haar uit, maar niet te snel he, want anders kan ze niet struikelen.
Bij het opstaan help ik ook altijd door zo dicht bij de vrouw d’r gezicht te gaan zitten dat ze een snorhaar in een neusgat krijgt. Zo lachen joh!”

fleur

“Oh hallo, wie zijn jullie allemaal? Oh geeft niet, ik vind iedereen lief! Mijn naam is Fleurtje. Ik ben ook supergemakkelijk hoor. Ik ben dol op geaaid worden en dan sabbel ik aan alles wat ik tegen kom om er vervolgens lichtkens in te bijten. Als je mij probeert op te tillen, verander ik gelijk in een onhandzame zak aardappels van 10 kilo. Verder ben ik erg luidruchtig in de wasrituelen en mijn poeperd is altijd vies. Dus wel de herrie, niet de reiniging.
Ik ben werkelijk DOL op de garage van de buren! Zodra die deur open staat, ren ik er gelijk in. Maakt niet uit dat ik er vorige zomer 5 dagen in opgesloten heb gezeten. Weet ik toch allemaal niks meer van.
Oranje is het nieuwe blond.”

douwe-dut

“Ik ben Douwe en ik ben als laatste omdat ik de allergemakkelijkste ben. Ik ben namelijk bijna nooit in beeld, alleen als ik midden in de nacht een nog levende muis in de slaapkamer los laat, desnoods op het bed. Of een aangevroten muis voor de badkamerdeur neer leg, dan vinden die stumperds die zelf nooit jagen tenminste een lekker snack, met de blote voet.
Verder woon ik voornamelijk op kantoor. Daar staan 4 stoelen maar ik wil altijd op de bureaustoel achter de pc, fijn voor verwarmen voor de vrouw.”

Zijn jouw huisdieren ook zo “gemakkelijk”?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

4 gedachten over “Hallo wij zijn de onhebbelijke huisdieren van Hassum!

  1. “Ik ben Roos de demente doos” hahaha! En Akkie, geweldig! Wat grappig geschreven, ik moest echt hardop lachen!
    Die van mij hebben een paar keer per dag een gekken uurtje, dan hangen ze plots aan de onderkant van mijn broek. Toulouse hing een keer aan mijn joggingbroek dat ie zowat op mijn knieën hing. Je ziet het wel eens bij die filmpjes, nou… klopt helemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *