Ik presenteer: de Tinkamobiel! Hondenwagen voor grote honden

Is het geen geweldig karretje? Ik had al vaak gezocht naar iets van een hondenwagen voor grote honden, want als je googelt op “doggy stroller” of “hondenbuggy”, dan krijg je altijd pagina’s vol met karretjes voor kleine honden voorgeschoteld (vaak in roze…). Van die hondjes die ook in een handtas passen, ik snap überhaupt niet waarom je daarvoor een hondenwagentje nodig zou hebben.
We hebben deze hondenwagen voor Tinka gekocht omdat ze steeds moeilijker loopt. Ze wordt ook al 12 jaar in september. Behalve haar gebrekkige bewegingsapparaat is ze verder in uitstekende gezondheid en ook nog heel levenslustig. Ze gaat dus heel graag mee wandelen, maar ze verschiet altijd al haar kruit op de heenweg. Op de terugweg is het dan strompelen. Ze heeft ook pijnstillers maar volgens mij is het probleem gewoon dat het gewricht te beschadigd is.
in 2009 hebben we haar goudacupunctuur voor de heupen laten geven, een alternatieve methode voor pijnbestrijding. Dat heeft vele jaren bijzonder goed geholpen, maar nu krijgt ze er pijnstillers bij. Daarmee kan ze ook gemakkelijker opstaan.Wandelen met een ouwe hond

Het lastige is vooral ook dat ik nu 2 honden heb met heel verschillende fysieke mogelijkheden en behoeften. Akkie heeft echt langere wandelingen nodig, ook voor de afleiding. Maar dat kan Tinka niet meer. Dus wat ik vaak deed, was anderhalve wandeling. Eerst een halve met allebei. Dan zette ik Tinka weer thuis af en dan ging ik met Akkie nog een stuk. Vervolgens keek Tinka ons droevig na vanachter het raam terwijl ik met Akkie wegliep… Dus zielig. Bovendien is het voor jezelf niet leuk als je steeds op en neer moet.
Het wandelen met een ouwetje schiet ook echt niet op. Het is sloffen en daar word je zelf ook zo kriegel van.

hondenwagen voor grote honden
“Nog even wennen hoor”

Voordelen hondenwagen voor grote honden

Deze hondenwagen lost allerlei problemen in één keer op: een goeie, grote wandeling voor iedereen. Tinka kan dan eerst lopen, kan ze plassen & poepen. Zodra ze gaat sukkelen, kan ze in de wagen en dan kunnen Akkie en ik in flink tempo doorlopen. Als we dan een stuk verder zijn, kan Tinka er weer een stukje uit en het laatste stuk dan weer in de hondenkar.

hondenkar grote hond
“Wat een fijn ding eigenlijk vrouw!”

Het is voor mezelf ook een voordeel want met een langere, en stevige wandeling heb je veel meer aan de lichaamsbeweging van wandelen. En het is leuker om eens wat andere wandelingen te kunnen maken, in andere richtingen.
Je kunt deze hondenkar ook gebruiken om mee te joggen (gaat niet gebeuren) of als fietskar. Er wordt een extra fietsstang meegeleverd. Dat ga ik waarschijnlijk ook niet gebruiken want er valt niet te fietsen met Akkie. Tenzij je graag op je buik door het veld wordt getrokken.  Misschien dat Akkie zijn innerlijke sledehond kan aanspreken en de kar gaat trekken. Maar dat lijkt me voor Tinka niet zonder risico.
Zo’n hondenwagen voor grote honden is niet heel voordelig, wij hebben 170 euro betaald via Ebay.de. Maar we verwachten er tijden plezier van te hebben. Dat oranje vlaggetje staat leuk maar die gaat eraf. Akkie is deels aan de riem en die loopt dan voor de hondenwagen van links naar rechts. Zit ik de hele tijd te klooien met dat vaantje.

Hoe rijdt ie dan?

Als een sonnetje! Net precies hebben we dus de maidenvoyage gelopen en dat ging precies zoals ik had gehoopt. In eerste instantie vond ze het een raar ding, maar welwillend als ze is, wilde ze er wel in. Toen ze eenmaal gewend was, beviel het haar prima.

doggystroller grote hond

Tussendoor is er dus nog even uit geweest, snuffelen. Tot ik merkte dat ze weer achter me aan ging sukkelen, toen was weer tijd voor de Tinkamobiel. Ik denk dat ze er snel aan went, en zelf aangeeft dat ze erin wil.
Ze kan er gemakkelijk in liggen, lekker met haar kop in de wind. En mocht het gaan regenen, dan zit zij als enige droog. Toen we weer thuis waren, wilde ze er eigenlijk niet uit. Ze lag net zo lekker.

“Morgen weer he vrouw?”
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

14 gedachten over “Ik presenteer: de Tinkamobiel! Hondenwagen voor grote honden

 1. “Je kunt deze hondenwagen ook gebruiken om mee te joggen (gaat niet gebeuren)”…. hahahahaha

  Wat een grandioze uitvinding!!

   1. Beste Armande,

    Ik ben op zoek naar dit soort karretje voor onze grote hond.
    Heel graag zou ik willen weten waar ik zo een karretje kan kopen.

    Ik hoor heel graag van u.

    Lieve groetjes!

    Katerina

     1. ik ga er ook kijken,ik heb 5 honden en 1 Galgo een windhond met halfverlamde achterhand,ze wil altijd mee naar buiten.In gras of zand kan ze zich wel halfvallend voortbewegen,doet ze met verve maar ik woon midden in de stad.Deze grote wagen lijkt me het beste in die prijs die ik tot nu toe gezien heb,kan ik naar grasland lopen…..lijkt me fijn.

 2. Wat schattig! Zo te zien vind ze het geweldig in de Tinkamobiel!
  Echt een hele goede en slimme aankoop, je bent een schat van een hondenmoeder!

 3. Geweldige uitvinding!!!! En Tinka kijkt ook zo vrolijk.
  Hoe gaat het met instapen? Is dat via de voorkant (wiel)?
  Enne… als je zelf wat lastiger gaat lopen heb je er ook nog wat aan 🙂

  1. Ja als je niet zwaarder bent dan 40 kilo! hahaha
   Het instappen gaat aan de kant van de stang. Ze kan er zelf instappen en dan doet ze een hupje met de achterpoten en dan help ik snel om die erin te hijsen.

 4. Ik wil mijn hond (bijna 14 en ook pijnlijke gewrichten) graag meenemen naar mijn winkel maar hij kan dat stuk niet meer lopen. Prima tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *