WTF Unox met je vegetarische rookworst?

vegetarische rookworst

Misschien heb je ook die uitgebreide radioreclame gehoord over de nieuwe vegetarische rookworst van Unox? Hij werd ons aangeprezen als zijnde van de gebruikelijke Unox-kwaliteit, na jaren research. Blijkbaar kon een advertentiebudget er ook nog vanaf. Niet alleen via de radio, maar de persafdeling heeft ook overuren gedraaid, zo te zien aan al alle nieuwsberichten via internet. Nou, was nog maar even doorgegaan met research, Unox, want zo lijkt het me geen succes worden.
Toen ik het hoorde op de radio, sprak het me gelijk aan, want ik kook altijd gecombineerd, vegetarisch voor mezelf en met vlees, voor Dave. Als we stamppot eten, dan wel het liefste met een rookworst natuurlijk. Voor mezelf heb ik al jaren een vegetarische worst van Albert Heijn, of van een ander vega-merk. Die smaken prima, hoewel het duidelijk geen normale rookworst is.
Maar van Unox leek me een pluspunt, want als die zo smakelijk was, dan konden Dave en ik die samen eten.
Not.

Wat is er mis met deze worst dan?

Samenvattend: de smaak. De structuur is prima, die is eigenlijk beter dan de andere vegetarische worsten, want die van Unox is steviger. Hij is heel iets rokerig, daar verwacht je meer van bij een rookworst. Je bereidt hem ook hetzelfde als een gewone rookworst, 15 minuten in heet water. Dat vond ik wel typisch, want er is toch geen vlees om gaar te koken.
Dat maakt allemaal niet uit, als de smaak maar goed zou zijn geweest. Vooral de nasmaak is erg vies, heel zurig. Dat lijkt ook helemaal niet op de andere vegetarische worsten. Die hebben dat niet. Maar hij smaakte mij helemaal niet, en ik ben niet zo’n piepneus als mijn wederhelft…
Dus het scheelde niks of de boerenkoolmaaltijd was volledig mislukt, maar dankzij een potje Frankfurters en de boost-functie van het nieuwe inductiefornuis kwam het nog net goed. 😉

Nou bedankt, Unox, dankzij deze misser duurt het weer jaren voor ik Dave kan overhalen een vegetarisch vervangend product te kiezen. Pluspuntje: de honden deden er niet moeilijk over. Die bliefden best een stukje rare worst.
Als jullie van Unox denken dat ik een foutief product heb gehad, stuur me dan vooral een nieuwe worst.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

16 gedachten over “WTF Unox met je vegetarische rookworst?

  1. Hmmmmm.. Kunnen we de lookworst niet gewoon laten zoals die is? Ik snap dat vegetariërs ook wel een product verdienen, maar ik denk niet dat je altijd exact dezelfde smaak kan en mag verwachten. Vlees heeft nu eenmaal een specifieke smaak hé..

    1. Zo’n worst is volgens mij voornamelijk specerijen en smaakversterkers. Hij hoeft ook niet hetzelfde te zijn, maar Unox doet van wel. Dan verwacht je dat ook. Als AH wel een lekkere worst kan maken, waarom Unox dan niet?

  2. Haha ik heb deze nog niet geproefd, maar dat WTF moment had ik eigenlijk al door de reclame. Thanks in ieder geval, hoeven we de vegetarische worsten van Unox iig niet te proberen.

  3. Vanavond hebben we deze vegetarische rookworst gegeten met boerenkool. Ik herken het gedeelte van de zure (na) smaak niet. Met dien verstande dat wij over de boerenkool wat azijn sprenkelen. Wij zijn om. Van 3 dochters vinden 2 het lekker inclusief degene die rookworst niet lekker vindt. De afvaller vindt rookworst lekkerder. De naam ‘vegetarische rookworst’ blijf ik wel gek vinden.

    1. Zo zie je dus, smaken verschillen! Ik denk dat de naam vooral voor de herkenbaarheid is. Ze kunnen het moeilijk ‘vleesvrije snack voor bij de stamppot’ noemen. Dan koopt niemand het.

  4. Gisteren geprobeerd. Wat.een viezigheid zeg. Ik vind werkelijk niets eraan lekker. De textuur, de smaak. Ik had het in de erwtensoep meegekookt in de hoop dat het dan die smaak zou opnemen. Niet dus. Brrrr….ik hou het maar.op tofu en tempeh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *