Dagje Irrland, een superleuk dagje uit in Duitsland

Irrland

Een week geleden ben ik met familie naar Irrland geweest. Dat is een soort pretpark, dichtbij ons in de buurt. Het is geen gewoon pretpark, met grote attracties, maar meer een hele grote speeltuin. Er zijn veel dingen om op te klimmen, doorheen te klauteren en er is ook veel te zwemmen.
In het Duits is het een Bauernhof Erlebnisoase en dat klopt wel aardig. Het is gewoon ouderwets plezier voor kinderen en best relaxed voor de ouders. Het park is heel ruim opgezet en er zijn overal picknicktafels met overkappingen. Bovendien is het supervoordelig en dat is ook relaxed.
De entree is 7 euro per persoon en het parkeren is gratis. De versnaperingen kosten ook geen klauwen met geld: één euro voor een blikje fris of een kopje koffie. Veel mensen nemen zelf van alles mee, het scheelt enorm dat je het niet hoeft te dragen. Je kunt namelijk voor 3 euro per dag een bolderkar huren. Daar gooi je alles in en die trek je vrolijk achter je aan.

Wat is er te doen in Irrland?

Ik kan je alvast verzekeren dat je er in één dag niet doorheen komt. Ik ben er nu twee keer geweest en beide keren kom je niet ver omdat de kinderen al zo lekker aan het spelen zijn op de eerste attracties, dat ze haast niet verder willen. Ze kunnen zich niet voorstellen dat het verderop net zo mooi zal zijn.
Als het mooi weer is, is zwemmen een goed plan. Er zijn allerlei waterglijbanen. Dan zijn er vooral veel klimdingen en natuurlijk het strobalendoolhof waarmee het allemaal begonnen is.

De foto hieronder is van vijf jaar geleden, met andere familie. 🙂

Er zijn ook overdekte attracties, dus er is ook wat in Irrland te doen als het regent. Dit nep-zwembad vond mijn nichtje superleuk. Daar wilde ze steeds weer heen. Het is een soort groot waterbed dat de hele tijd deint.

Er zijn ook allerlei kleine kinderboerderijen en een aantal dieren te bekijken. Dat is ook een leuke activiteit voor als het regent.

Als het je lukt om verderop te komen in het park, dan zijn er geweldige vliegtuigen om in en om te spelen. Met een wijdse blik vanaf de  toren.

Pro tips voor Irrland

 • Die bolderkar dus. Dan kun je zelf ook alles meeslepen wat je wilt, koelboxen etc.
 • Overweeg om er twee te huren want je kinderen willen er vast ook in.
 • Zorg voor contant geld als je binnen bent, daar kun je namelijk niet pinnen. Aan de kassa wel en daar kun je ook extra contanten pinnen.
 • Doe eens een bbq in Irrland! Vele Duitsers gingen je al voor, met bolderkassen vol tupperware en koeltassen. Er zijn overal barbecue-plekken gratis te gebruiken, je kunt ter plekke houtskool kopen.
 • Je kunt ook 2 dagen van te voren een barbecue-pakket bestellen online, af te halen bij de ingang, alleen niet op maandag.
 • Handdoekje(s) mee, ongeacht het weer. Altijd handig.

Kortom, Irrland is echt een aanrader, vooral als je geen zin hebt om honderden euros uit te geven aan een Nederlands pretpark. De locatie is een half uur Duitsland in rijden vanaf Venray zo’n beetje. Het is best te doen vanuit het merendeel van Nederland.

Gegevens Irrland:

 • Open van maart tot begin november (kan nog net)
 • Openingstijden: elke dag vanaf 9 uur. De sluitingstijden schelen per seizoen, maar in deze tijd van het jaar tot 5 uur. In het hoogseizoen tot 8 uur. Zie de website.
 • Alles staat ook in het Nederlands aangegeven in het park.
 • Entree 7 euro per persoon, prijzen gelijk voor kinderen en volwassenen. Als je online je kaarten bestelt, is het 6,50 per kaart.
 • Honden mogen helaas niet mee. Akkie en Tinka zouden het vast leuk hebben gevonden…

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

10 gedachten over “Dagje Irrland, een superleuk dagje uit in Duitsland

 1. Wat ziet dat er leuk uit zeg! De kids zullen zich ongetwijfeld wel geamuseerd hebben! Ook wel heel leuk van die bbq. Dan kun je je dag helemaal compleet maken met een lekkere afsluiter.

  – xx Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *