Een kaasletter? O ontzetting! Ik dacht het niet!

kaasletter

Soms lees je ineens een bericht waar de haren je van te berge rijzen. Dat had ik van de week, in het AD over de introductie van kaasletters in plaats van chocoladeletters. Wat een ontsteltenis. Iedereen weet dat de letters alleen van chocola mogen zijn. Dan mogen het nog verschillende soorten chocola zijn, dat kan ik billijken. Misschien hou je meer van witte chocola dan gewone, dat kan. Het is natuurlijk een afwijking, maar soit. Zelfs van die frivole toevoegingen zoals nootjes heb ik geen problemen mee.
Maar het MOET dus chocola zijn en geen aberratie zoals een kaasletter.Faliekant tegen de kaasletter

Ik ben een redelijk mens hoor, begrijp me goed, maar er zijn grenzen. De hele zwarte-piet-discussie heb ik aan me voorbij laten gaan. Heb geen kinderen dus de kleur van de Piet is mij geheel en al worst (o, een worstletter, hopelijk breng ik niemand op ideeën), maar de introductie van de kaasletter kan ik niet over mijn kant laten gaan. OP DE BARRICADEN!
Of geheel modern: begin een Facebook-actie met hashtags. #nokaasletter

De gedachtegang van Sinterklaas gaat helemaal verloren, namelijk dat je op pakjesavond een beetje misselijk en tegelijkertijd in sugarrush voor de open haard of centrale verwarming zit. De kaasletter verplettert de Sint-traditie: #klaaspletter dus.

Nadelen van kaasletters

  • De kaasletter heeft geheel en al de verkeerde kleur. Dat gele, dat is veel te zonnig voor de Sinterklaastijd. Bruin en donker, dat is normaal voor de winter.
  • Een chocoladeletter kun je IN PRINCIPE lang bewaren. Bij een normaal mens gaat ie natuurlijk maar een paar dagen mee. De kaasletter is minder lang houdbaar en moet in de koelkast bewaard worden.
  • De kaasletter moet je al snel delen met een huisdier.
  • Sinterklaassnoep heet snoep om een reden: dat het snoep is. Lang leve suiker. De Duitsers snappen dat ook helemaal met hun rijke schakering aan kerstsnoep.
  • Qua calorieën zal de kaasletter niet onderdoen voor de chocoladeletter.
  • Kaas moet op een toastje bij het Sintfeest.

Dus mensen, koop vooral geen verdacht gezonder ogende kaasletter. Gewoon, hop chocola! Denk ook eens aan je tandarts die het brood uit de mond stoot.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

4 gedachten over “Een kaasletter? O ontzetting! Ik dacht het niet!

  1. Eens! Trouwens, ze doen wel alsof het zo nieuw is maar ik had zo’n 35 jaar geleden al eens een kaasletter voor Sinterklaas. Puh! 😉

  2. Het is verzonnen door iemand met dislectia. Die dacht het is een k a a s letter, maar het was een k l a a s letter., dus gewoon van chocola!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *