Lekker shoppen bij Kik Duitsland, mijn tips!

kik duitsland

Kik Duitsland is één van mijn favoriete winkels in Duitsland, daarom krijgt ie zijn eigen blog deze keer. Ik heb het er wel eerder over gehad. Ook heb ik er vaak foto’s gemaakt, zoals die in de blog over Advent in Duitsland.
De Kik doet een beetje denken aan Zeeman, maar hun nadruk ligt niet op huishoudelijk textiel. Die hebben ze wel maar ze hebben vooral supervoordelige kleding en hebbedingetjes voor het seizoen. De aanbod wisselt snel dus iedereen wandelt er geregeld even langs. Ze hebben ook speelgoed, ik ben er al vaak geslaagd voor cadeautjes voor mijn neefjes: een bal slijmerig spul dat aan de muur blijft kleven als je het er tegenaan gooit. Altijd scoren bij een negenjarige…Er zitten twee Kik-winkels in Goch. Deze foto’s zijn van die in het centrum. Dat is ook de netste. In het andere filiaal is het altijd een troep. Alles staat ook veel dichter op mekaar, dozen die nog uitgepakt moeten worden en van die draairekken die je niet rond krijgt, omdat ze tegen andere rekken aan komen.

Kleding van de Kik Duitsland

De textiel van Kik is waar ze het meest bekend om zijn. Het is heel voordelig. De kwaliteit varieert.
Allereerst de onvolprezen onderbroeken van Kik:

Janina is het eigen merk van Kik Duitsland en dit is een uitstekende kwaliteit. Voor het merendeel zijn het degelijke katoenen onderbroeken. Deze kosten zo’n 6 euro per 3 stuks. Soms 2 voor 5 euro. De maat gaat in elk geval tot maat 48/50 in alle modellen. Maar er zijn grotere maten tot aan 60/62, nog steeds voor een paar euro.
Ik ga nergens anders meer kijken in elk geval. Ze hebben ook bh’s en setjes.

Grote maten Kik Duitsland

Kik heeft sowieso de grotere maten, tot maat 56 volgens mij. Die zijn niet duurder dan de gewone maten, dat is wel prettig. Soms is het flodderige kwaliteit maar voor een joggingbroek maakt me dat niet zoveel uit. Als hij maar lang genoeg is. Ze hebben ook herenkleding in grote maten. Ik scoor er ook T-shirtjes voor Dave. Een paar weken geleden was hij mee, en – nadeeltje van Kik – ze hebben heel weinig pashokjes. Je wordt aangemoedigd om het thuis maar te passen. Niet Dave natuurlijk. Er stond een rij voor de pashokjes dus hij gooit gewoon zijn eigen T-shirt uit om midden in de gang wat te passen… Nee, daar heb ik geen foto van.

Vorige week heb ik er een windjack gekocht, waterdicht en ademend ook nog. Ik ben er superblij mee. Hij kostte maar 30 euro en hij doet wat er op het etiket staat. Dit is een heel handige tussenjas. Winddicht is belangrijk voor mij omdat ik met de honden vaak langs open veld loop en daar kan het knap waaien.

Vanuit die hoek gelijk 10 kilo slanker zie ik...

Lekker kneuteren bij de Kik

En dus de opperste kneuterwaarde van de Kik. Zowel voor kerstspulletjes als versiering voor Pasen, moet je bij Kik Duitsland zijn. Als je kijkt bij die link over Pasen, al die foto’s van paasdecoraties heb ik bij Kik gemaakt. Nu is het de tijd van kerst, dus daar kun je je hart ophalen. Meestal koop ik altijd wel wat, vandaag overstag gegaan voor een lopertje.
Het is vrolijk China-spul en dat vind ik zelf nooit erg.

kik duitsland

Want wie wil er nou geen Weihnachtswichtel in huis? Ze hebben ook voordelige servetten en dergelijke en een ruime sortering aan leuk cadeaupapier voor kerst.

Uitstapje naar DM drogist

Als je dan toch in het centrum van Goch bent dit najaar, kun je gelijk even bij de DM drogist langs. Die zit vlakbij de Kik. Dit is het jaargetijde bij uitstek om er van die leuke cadeausets in te slaan. Ik koop er zelf altijd een paar op voorraad. Zo’n kleine Kneip-verpakking met drie soorten kost 2,95 en daar kun je altijd iemand een plezier mee doen. Ook leuk als bedankje. Zoals je ziet, is er voor elk wat wils: ook sets voor heren. Extra handig want het is soms moeilijk om een cadeautje voor een man te  bedenken, en vies worden ze toch. Links onderin is een set van Balea, speciaal voor baard-onderhoud. Ook leuk als Sinterklaas-surprise als je een tiener hebt. Harf harf.

Hier nog een close-up. De Alverde-set kost 4,95 en de leuke set met Hello Kitty (hello kraamcadeautje!) kost 8,45.

Ben je wel eens bij Kik geweest? Wat koop je er graag?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

8 gedachten over “Lekker shoppen bij Kik Duitsland, mijn tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *