Heerlijk herfst, de bla’ren vallen – updateje

herfst

Mag ik even roepen dat ik met volle teugen van de herfst geniet dit jaar? Nou is het dit jaar wel extra gemakkelijk want het was zulk geweldig weer de afgelopen week.

Het maakte de hondenwandeling tot een groot feest. Omdat het wel steeds vroeger donker wordt, heb ik ledlampjes besteld voor de hondenkar. Daar zal ik later over berichten. Een wit licht voor, een rood licht achter en een wit licht aan mijn eigen jas. Voor de veiligheid.Van de week heb ik een dagje vrij genomen, voor familiebezoek. Ik was in Valkenswaard, ik had geen idee dat dat zo dichtbij de Belgische grens was. Dus nu heb ik ook weer eens een stap op Belgische bodem gezet. Hier ook genoten van het zonnetje in de herfst, op een terrasje nota bene. We zijn naar de abdij De Achelse Kluis geweest. Heel bijzondere locatie. En er was een winkel bij. Dus heb ik Dave blij gemaakt met authentieke trappistenbiertjes.

achelse kluis herfst

Klerebreier en knoopzak, werreke, werreke

Ik baal een beetje dat dit het eerste blogje is sinds twee weken, maar ik had echt geen tijd. Ik ben een slachtoffertje van mijn eigen succes. 🙂 Mijn ster is blijkbaar rijzende voor wat betreft het vertalen van ondertitels en ik krijg zoveel aanvragen voor werk, dat ik het niet meer aan kan. Dus ik moet vaak nee verkopen. Op sommige dagen mislukt dat een beetje – of het kost meer tijd dan ik had gedacht – en dan werk ik 10 a 11 uur per dag.
Blijkbaar heeft Sfera een grote opdracht aangenomen om in heel korte tijd alle afleveringen van The Office en Parks and Recreation te ondertitelen. Hartstikke leuk, maar soms niet even gemakkelijk met al die woordgrapjes. Bovendien heb ik een nieuwe opdrachtgever, en die had zes seizoenen Blue Bloods met elk 22 afleveringen. Dat wordt natuurlijk verdeeld over meerdere personen.

Mijn favoriet van het moment is de serie Lucifer. Lekker tongue in cheek moordzaken oplossen. Lucifer is dus de duivel (Brits uiteraard) en hij drukt zich altijd zeer eigengereid uit. Het is niet elke dag dat je woorden als “smiecht”, “onverlaat” en “snode plannen” in je vertaling kunt verwerken.
Klerebreier en Knoopzak zaten in de meest recente aflevering die ik net heb gedaan…

Groeit als kool

Natuurlijk groeit ons Izzietje als kool! Het bijdehandje heeft nu het hele huis als speelterrein. Ze komt nog niet buiten want daarvoor is ze nog te klein. Omdat het nu herfst is, staat de deur niet vaak open. We moeten er wel op letten want ze is razendsnel. Gelukkig heeft ze nog niet door dat het interessant is, en bovendien heeft ze een hekel aan nattigheid.
De integratie met de andere diertjes is heel voorspoedig verlopen. Fleur vindt het best, mits ze maar niet aangestormd en besprongen wordt. Douwe had er meer tijd voor nodig, maar die ligt nu ook weer op haar gebruikelijke plekjes. Ze heeft vrijdag wel een oplawaai uitgedeeld en nu laat Izzy haar met rust.
Akkie heeft zich zuchtend berust in het feit dat we een kleuter in huis hebben…

Maar Tinka is eigenlijk het gemakkelijkst. ’s Ochtends wordt er wordt er woest gespeeld en Izzy mag ook met haar achterpoten kroelen. Op de één of andere manier ruiken die overheerlijk. Ik heb dit schattige filmpje kunnen maken, dat ze ermee zit te klieren.
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *