Welke betalingsmogelijkheden moet je webshop hebben?

betalingsmogelijkheden

Van de week deed ik een belangrijke ontdekking, ik kwam erachter dat ik het al jaren fout deed. Erger nog, ik was een dief van eigen portemonnee! Vandaar dit artikel, om webshop-eigenaren te wijzen op het belang van de juiste – en vooral – diverse betalingsmogelijkheden. Des te meer betalingsmogelijkheden, des te beter. En voor een zo strak mogelijke prijs.Zoveel mogelijk betalingsmogelijkheden

Als je een webwinkel hebt, moet je zoveel mogelijk betalingsmogelijkheden aanbieden, al blijft iDeal wel de meest gangbare. Maar daarnaast zijn PayPal en creditcard ook geliefd, en voor Belgische klanten Bancontact. De keuze is belangrijk. Het is klantvriendelijk en het ziet er professioneel uit.
Mijn shop Kralenkwarts bestaat al sinds 2005 en ook toen was iDeal al de meest geliefde betalingsmethode. Destijds was ING de voordeligste daarmee, dus ik heb speciaal daarvoor een rekening bij ING genomen. Ze hadden geen abonnementskosten en ook geen aansluitingskosten. Je betaalde alleen per transactie.  Dit is iets wat niet altijd bij klanten bekend is, dat elke transactie van iDeal iets kost voor de webshophouder. Het is alleen gratis voor de klant.

Over een andere boeg

Maar hoe gaat dat met die dingen? Als iets al jaren loopt, dan verander je er niet zo snel wat aan. In de loop van de tijd had ING er toch abonnementskosten aan toegevoegd. Een tientje per maand, maar toch. Elke transactie kostte 55 ct dus zo voordelig was dat al lang niet meer.
Nu heef ING zelf een nieuwe dienst in het leven geroepen: ING kassa compleet. Daar werd ik over gebeld. In eerste instantie klonk het wel interessant want je kon er ook op andere manieren betalingen mee ontvangen. Dus ik had Dave gevraagd of dat geïnstalleerd kon worden. Hij keek verder dan zijn neus lang was, en zag dat het niet zo’n voordelige optie was. Het is voordelig tot aan 60 transacties per maand, en daar zit je zo aan. Daarna was het net zo duur als normaal en bovendien was er weer een abonnement, van iets meer dan een tientje. Bovendien kost het aanhouden van een extra zakelijke rekening ook geld, voor niks eigenlijk.
Hij zocht even verder en zodoende kwam hij op Mollie en wij zijn om. ING had toch niet zoveel punten bij mij.

Fan van Mollie

Mollie.com is een apart bedrijf speciaal voor betalingen in webwinkels. Dit is dan niet alleen voor iDeal maar voor bijna alle denkbare betalingsmogelijkheden. Je kunt zelf aanvinken welke betalingsmogelijkheden jij voor je shop wilt accepteren. Wij hebben nu behalve iDeal, ook creditcard, Sofort en Bancontact via Mollie. Sofort wordt in andere Europese landen gebruikt, zoals in Duitsland. PayPal hebben we ook nog steeds, maar dat loopt direct via onze eigen account. We hadden ook Bitcoin kunnen toevoegen, maar dat leek me niet zo nuttig voor mijn soort handel.
Zo ziet het er dus uit nu:


Elke transactie kost bij Mollie ook natuurlijk iets, maar voor iDeal is dit 0,29 ct per transactie. Er zijn geen abonnementskosten. Dus dit is voor ons een enorme besparing, 26 cent elke keer. Op zich is het centenwerk maar die kosten lopen toch op elke maand.

Daarnaast was de integratie van Mollie-module in onze Magento-shop heel gemakkelijk. Dave had het in een uurtje voor elkaar. Alles deed het ook GELIJK. Kortom, dit ging geheel pijnloos en snel. En we konden direct betalingen innen. Klanten maakten ook gelijk gebruik van de diverse opties, dus voor hen was het ook logisch allemaal. Kortom, wij zijn fan.
Hun backend is bijzonder klantvriendelijk en overzichtelijk. Elke betaling is gelijk zichtbaar. Je hebt de keuze wanneer je het geld wilt laten overboeken op je rekening. Dat kan ook dagelijks, zonder dat daar extra verborgen kosten bij komen. Pfek.
Als je al een shop hebt, of een webwinkel wil beginnen, go for Mollie.
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

3 gedachten over “Welke betalingsmogelijkheden moet je webshop hebben?

  1. Ik zit al sinds 2009 bij Mollie en dat bevalt mij ook prima! Ideal, creditcard, Paypal en Bancontact, het loopt allemaal goed, dus je hebt een goede keus gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *