De belangrijkheid van Advent in Duitsland

advent in Duitsland

Advent in Duitsland is a big thing. Het is natuurlijk onderdeel van de Christelijke traditie, de vier weken voor Kerstmis. Maar het is ook de tijd dat de Duitsers volle kracht vooruit gaan in de kerstvoorbereidingen.
Niet gehinderd door Sinterklaas beginnen ze in Duitsland eerder aan Kerst dan in Nederland. Veel mensen hebben ook een echte adventskrans, met 4 grote kaarsen waarbij er elke week een extra kaars wordt aangestoken.
En advent in Duitsland betekent ook dat men integraal los gaat met de buitenversiering en lampjes. Daar doen wij trouwens graag aan mee, want in deze donkere tijd fleur ik er altijd van op, al die lampjes overal. Een paar jaar geleden heb ik een uitgebreide raamdecoratie gemaakt voor kerst. Het was even werk, maar zo goed als gratis met kopieerpapier gemaakt. Zie link voor de werkbeschrijving!

advent-in-duitsland2

Adventskalenders en Weihnachtsleckerli

Het kado-festijn is ook veel groter in Duitsland. Duitsers geven veel cadeaus en grote cadeaus met kerst. Ze beginnen er ook al vroeg aan. Bij Steinperlenwelt heb ik meestal mijn eerste kerstbestelling in augustus.
Om de kinderen een beetje te helpen bij het lange wachten tot de kerst is de adventskalender uitgevonden. Ze zijn er heel veel soorten en maten, met elke dag een vakje om te openen. De eenvoudige adventskalender heeft elke dag een chocolaatje, maar er zijn ook veel grotere adventskalenders, met elke dag een stukje van een set. Playmobil brengt elk jaar nieuwe adventskalenders uit, Lego ook. Ze worden natuurlijk verzameld.
Ik kocht eergisteren een paar adventskalenders voor mijn neefjes. De dame achter de kassa stond paf dat die niet werden verkocht in Nederland. Maar Nederlanders zijn nu natuurlijk druk met de Sint.

Ter voorbereiding van het kerstbord (dat is een onderwerp op zich!), worden er ook veel kerstkoekjes gebakken. In de adventstijd kun je nu superleuke kerstige koektrommels kopen, want die koekjes moeten wel goed blijven tot de kerst namelijk. Gecombineerd met de andere Duitse lekkernijen voor de kerst natuurlijk!

Heeft iemand al toegeslagen voor Duits kerstsnoep??

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

2 gedachten over “De belangrijkheid van Advent in Duitsland

  1. Wat leuk om te lezen, en ja.. hier wordt je doodgegooid met beauty adventskalenders.. maar voor kinderen is er volgens mij niets. Het zou kunnen dat wij inderdaad meer met Sinterklaas bezig zijn. Gat in de markt misschien?
    Die raamdecoratie is leuk, ik hou van uilen en ik vind het zo leuk, al die verlichte huizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *