Likeur maken met pruimenpitten, een daverend succes!

likeur maken met pruimenpitten

Zo’n 10 weken geleden blogde ik over mijn experiment: likeur maken met pruimenpitten. Vandaag was het zo ver, we hebben de likeur geprobeerd en hij was werkelijk ALL levels of awesome! Het is amberkleurige drank, het lijkt op Amaretto omdat het naar amandelen smaakt. Het is ook heel aromatisch,  de geur is een bedwelmende marsepein-met-alcohol combinatie. Hij ruikt bijna nog lekkerder dan ie smaakt.
En dan hou ik niet eens van likeur, kun je nagaan. Vandaar: een daverend succes! Het smaakt niet meer naar wodka en waarschijnlijk is het alcoholpercentage ook omlaag gegaan, naar 20% ofzo. Dat is zo’n beetje standaard voor likeur, en er zit natuurlijk ook veel suiker in.Likeur maken met pruimenpitten

Zelf likeur maken is dus supergemakkelijk, want ik heb gewoon de pot 10 weken onderin de kast laten staan. De kleur is in die tijd van transparant naar amberkleurig gegaan. De likeur moet natuurlijk wel gefilterd worden, dat kan je doen met een zeef en een schone zakdoek. Daarmee vang je elk ongerechtigheidje op.

likeur-maken-met-pruimenpitten2a

Je ziet de pot hier, ziet er niet super charmant uit. Maar dat komt helemaal goed!

likeur-maken-met-pruimenpitten3

Zoals je op het plaatje ziet, heb ik de pitten zorgvuldig bewaard WANT de pitten kunnen NOG een keer gebruikt worden. De fles wodka op de foto is dus voor de 2e batch. Misschien wordt de smaak dan iets minder intens, maar ik denk dat het toch de moeite is. Waarschijnlijk kun je het tegen die tijd zien aan de kleur. Als het te licht van kleur is, laat je de pot nog een paar weken staan. Deze fles smaakte in elk geval naar meer.
Ik had onze respectievelijke vaders al schnapps beloofd… Dus het is maar goed dat we nog een fles kunnen maken, want Dave was eigenlijk helemaal niet bereid om er iets van te delen.

Dus mijn tip, als je een hoeveelheidje pruimenpitten kunt krijgen, probeer het eens uit. Je hebt er bijna niks voor nodig en het is heel verrassend!
Op de foto hieronder poseert de fles bij de pruimenboom. 😉

likeur-maken-met-pruimenpitten6

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *