Deel 2: online geld verdienen als mystery shopper

geld verdienen als mystery shopper

Winkels en andere ondernemingen willen graag weten hoe klanten hun bedrijf of shop ervaren. Lopen bezoekers en klanten tegen bepaalde problemen bij een aanschaf? Doet het personeel wel zoals geïnstrueerd? Om daar achter te komen, is de mystery shopper uitgevonden. In opdracht van het bedrijf voert de mystery shopper een klein onderzoekje uit, volgens een vragenlijst van de opdrachtgever.
Dat leek me leuk om een keer te proberen, ook omdat ik zelf een webwinkel heb natuurlijk.Geld verdienen als mystery shopper

Ik vond de opdracht via upwork.com, de volgende keer meer daarover. De opdracht  ging om een online warenhuis, waar ik een product van meer dan 20 euro moest kopen. Bij ontvangst van het product – een elektrische deken in mijn geval – moest ik de doos fotograferen en de inhoud controleren (of de gebruiksaanwijzing erbij zat). Daarna moest ik contact opnemen met de klantenservice om de retour in gang te zetten.
Over elk van deze 3 fases moest ik een uitgebreide enquête invullen. Het was een leuke opdracht, relaxed vanaf thuis te doen. Ik moest alleen de deur uit om de doos af te geven voor de retourzending.

Tips voor een job als mystery shopper

Tip 1: het is goed om elke slak zout te leggen! Je krijgt er instructies bij natuurlijk, met meestal specifieke aspecten waar je op moet letten, maar een oog voor detail is belangrijk.
Tip 2: Wees breedsprakig in je verslag! Echt elk dingetje moet je noteren, in de trant van “De telefoon van de klantenservice werd na 2 keer overgaan al opgenomen. De medewerkster van de klantenservice wist snel om welke bestelling het ging” etc. Ik kreeg namelijk commentaar dat ik te kort van stof was geweest, maar ja, bijna alles ging goed. Dan heb je niet zoveel tekst nodig vond ik. Maar beter een paar zinnen te veel dan te weinig blijkbaar.

Dit was deel 2 van het onderwerp Hoe kun je online geld verdienen. Een job als mystery shopper is ook alleen een bijbaantje. Je moet het ook leuk vinden. Als het gaat om gewone winkels of bedrijven, moet je wel degelijk de deur uit om die zaak te bezoeken. Zo goed als alles wordt onderzocht, niet alleen winkels maar bijvoorbeeld ook makelaars en benzinestations. Elke bedrijfstak heeft natuurlijk zijn eigen specifieke vragen. Hoe snel komt de schoenenverkoopster vragen of ze kan helpen? Wordt het actieproduct ook aangeprezen bij de kassa van het benzinestation? Zo kom je er zelf ook achter wat er belangrijk in die branche. Kortom, leuk om te doen.

Heb je ook ervaring als mystery shopper?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

4 gedachten over “Deel 2: online geld verdienen als mystery shopper

  1. Ja, ik heb het twee keer gedaan. Maar ik vond het best een beetje lastig. Ik voelde me heel verdacht en alsof ik een grote M op mijn voorhoofd had van Mystery Shopper.

    Maar het is best avontuurlijk en leuk om te doen.

  2. Ik heb het ook een keer gedaan. Schoenen passen.. vond het best lastig, ik voelde mij best opgelaten dat ik de verkoopster “op de hak”nam. Veel praten in de winkel en dan niks kopen…oeps

  3. Heb het nog nooit gedaan, maar het lijkt me wel wat.
    Ik heb weleens aan de andere kant gezeten trouwens. Ik werkte bij de Direktbank – weten jullie nog? – en we werden gebeld door medewerkers van een bedrijf die controleerden of we de telefoon wel correct opnamen. Was ons van te voren verteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *