Weken in beelden – plog van oktober en november

plog

Elke week een plog (een plaatjesblog) bleek een beetje teveel gedoe te zijn. En zoveel maak ik niet mee in een week, wat bakken met plaatjes waard is. Geen uitgebreide shopping trips, geen interessante lunches en networking meets. Natuurlijk wel veel natuur en foto’s van mijn activiteiten.
Hierboven de altijd boeiende Bahnstrasse. Ik had de foto genomen vanwege de buizerds in de lucht, maar daar zijn alleen maar stipjes van over gebleven.

Ik ben natuurlijk druk geweest met het voorbereiden en inkopen van kralen en hangertjes voor kerst. In Nederland is dat nog niet zo actief, maar in Duitsland beginnen ze zeker in september al aan de kerstkadootjes. Advent in Duitsland is een hele belangrijke tijd. Ergens dit weekend of volgende week gaan wij ook al los met de lampjes en buitenversiering voor kerst. Dat vind ik altijd lekker in deze donkere tijd van het jaar.

kerstkadootjes
Verder heb ik zelf ook de nodige kadootjes gemaakt, deze armbandjes voor mijn  nichtje. De linker is gemaakt op een kleine maat memory wire, net geschikt voor kinderpolsjes. De rechter is op elastiek geregen. Ze is er eigenlijk nog te klein voor, maar ik kon me niet inhouden. 🙂

armbandjes

Het wordt stukje bij beetje steeds iets moeilijker leven met Roosje, want ze heeft niet veel gevoel voor grenzen… Ze loopt me de hele dag achterna, soms moet ik haar buiten sluiten, want ze wil de hele dag ZO zitten. Op de bank is het nog net te doen, maar ook dan gaat ze vaak niet zitten. Ze blijft staan, en in m’n gezicht mauwen. Uiteindelijk gaat ze dan toch liggen. Ik heb nu een handdoek binnen handbereik want dan klauwen haar nageltjes daar in en niet in mijn trui.

handige-poes

Met de andere huisdieren is het ook wel eens lastig want ze respecteert hun grenzen ook niet. Hier onder met Fleurtje gaat het nog net goed.

fleur-roos

Van de week heb je alles kunnen lezen over de overheerlijk likeur met pruimenpitten. Ik zal er snel wat kleine flesjes van apart zetten (lees: voordat Dave het op heeft). Maar de nieuwe batch staat al in de kast!

likeur-maken

Van de week heb ik ook superfijne laarsjes gekocht van het merk Tamaris (insert hijgerige stem). Ze waren afgeprijsd en ze zitten heel lekker. Gelijk inzetbaar voor lange hondenwandelingen.

laarsjes

Tot slot: superdruk met het maken van meer sieradenpakketjes. Vooral bij Steinperlenwelt vliegen ze weg, iedereen nog snel wat maken voor de kerst natuurlijk.
En daarmee was mijn plog op!

armbanden-maken

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

2 gedachten over “Weken in beelden – plog van oktober en november

  1. Ach, arme Roosje, het valt ook niet mee… Wat zie ik een schattig hangertje, met het katje!
    Mijn man spot heel veel roofvogels bij de snelweg, hij weet altijd waar ze zitten. soms wel jammer, want je raast er zo voorbij. Het lijkt net of er steeds meer roofvogels komen. Mooi beesten zijn dat eigenlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *