Hoe kun je online geld verdienen? Deel 1

Hoe kun je online geld verdienen

Deze vraag wordt mij geregeld gesteld, en dan vaak vanuit het perspectief: “Een webshop starten, dat lijkt me ook wel wat! Lekker vanuit huis verdienen, maar ik weet nog niet wat ik ga verkopen…”
Dan roep ik gelijk: Begin d’r niet an! Het is bepaald niet gemakkelijk om er – even – een webwinkel bij te doen. Het gat in de markt is moeilijk te vinden. Een webwinkel opzetten kost heel veel energie en je moet ook flink investeren. De laatste jaren is dat ook allemaal lastiger geworden (daar wijd ik nog wel een nieuwe blog aan).
Geld verdienen met je blog is ook mogelijk, daar ben ik nog bepaald geen profi in. 😉 Zoals je ziet, heb ik advertenties van Google Adsense bij mijn blog staan. Als daarop wordt geklikt wordt, krijg ik daar ook een centje van. Vaak is dat letterlijk één cent…
Het snel rijk worden kun je dus wel vergeten, maar je kunt wel degelijk wat verdienen. Dus vandaag deel 1. van het onderwerp “Hoe kun je online geld verdienen?”

Online geld verdienen met enquêtes

Dit is een heel gemakkelijke manier van geld verdienen. Hier ook weer: hard gaat het niet. Maar je wordt er ook niet moe van! Je schrijft je in bij diverse enquête-bureaus en dan krijg je geregeld vragenlijsten over diverse onderwerpen. Voor elke ingevulde lijst krijg je punten of zoiets dergelijks. Als je bepaalde hoeveelheid punten bij elkaar gesprokkeld hebt, kun je ze inwisselen voor kadobonnen, bijvoorbeeld bij bol.com of Wehkamp. Het enige bureau dat in geld uitbetaalt (voor zover ik weet), is Panelwizard.com. Zodra je een tientje bij elkaar hebt, krijg je dat op je rekening gestort.
Het nadeel van deze bijverdienste is dat je best veel informatie over jezelf vrijgeeft: waar je boodschappen doet, welke energiemaatschappij je hebt, welke autoverzekering en ga zo maar door. De bureaus vragen ook basisgegevens, bijvoorbeeld over je gezinssamenstelling en inkomen. Ze willen weten wie ze peilen waarover. Maar goed, geen haan die ernaar kraait als je daarbij e.e.a. uit je duim zuigt. Ik heb nooit mijn juiste gezinssamenstelling doorgegeven, maar een standaard gezinnetje bedacht. Ja met kind want dan kom je in aanmerking voor veel meer vragenlijsten! 😀 Voor de rest een doorsnee gezin dus en vanuit die gedachte heb ik de antwoorden gegeven.

Online geld verdienen met teksten schrijven

Ja daar keek ik ook van op. Als je handig bent met de pen, kun je daarmee best wat bij verdienen. Zoals ik in een eerder blog vertelde, stelt Google veel prijs op correcte en originele teksten. En dit is en blijft handwerk. Eigenaren van websites willen graag teksten over hun handel en dat moet elke keer uniek zijn. Hiervoor heb je helemaal niks aan Google translate of andere vertaalprogramma’s. Het moet gewoon door een echt mensch geformuleerd worden. Dit heet schrijven voor SEO content en daar is werk in.
Het meest bekende tussenbureau hierin is textbroker.nl. Je schrijft je in en dan schrijf je een proefstukje. Aan de hand daarvan wordt je ingedeeld op een bepaald niveau. Als je eenmaal bent goedgekeurd, kun je het overzicht inzien van de aanvragen en je opgeven om een bepaalde tekst te schrijven. De onderwerpen voor teksten zijn heel verschillend, de gekste dingen eigenlijk.
Ook hier weer: geen goudgeld. In de middelste categorie krijg je ongeveer 1 cent per woord. Dus een tekst van 400 woorden levert 4 euro op. Maar goed, als het onderwerp gemakkelijk is, dan rammel je dat er zo uit. Het kost ook verder niks en je kunt wat schrijven als je tijd hebt.
Textbroker is ook heel keurig in uitbetalen, elke week op vrijdag (als het minstens een tientje is) en dat staat dan maandag op je rekening.

Dat was deel 1. Binnenkort deel 2., o.a. over een klusje als mystery shopper. Dat ben ik nu aan doen, vooral uit nieuwsgierigheid. Deel 3. volgt ook nog, over ander freelance werk via internet zoals Fiverr en Upwork.

Heb jij nog tips voor online bijverdiensten?

2 gedachten over “Hoe kun je online geld verdienen? Deel 1

 1. die vragenlijsten krijg ik ook regelmatig. Eerst had ik er genoeg tijd voor, nu vul ik de meeste al niet meer in. Gewoon geen tijd.. En als het een half uur duurt zo een formulier, dan haak ik af..
  Je weet inderdaad op een bepaald moment hoe je het kan beïnvloeden. als je ergens ja op zegt wordt de vragenlijst vaak langer. Over persoonlijke dingen jok ik ook, dan heb ik zoiets van.. dat gaat je niks aan.
  Geld verdienen, ik heb ook Google Adsense en hard gaat het niet. Maar het loopt wel stiekem op. Ik vraag mij best af wie daarop klikt, ik doe het zelf eigenlijk nooit bij een blog of andere website…
  Je kan ook met affiliate partners samenwerken, ik heb wel linkjes maar die brengen nog minder op. Ik hou het meestal op banners, geen deeplinks of hoe heten die dingen, hahaha.
  Als ik van mijzelf uitga en het is een winkel hier in de stad, zal ik nooit online gaan bestellen.
  Bol.com zou wel een goede zijn, die had ik eerst maar mee gestopt. (ging iets mis, technisch gezien)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *