Teksten schrijven voor SEO, wat is belangrijk?

originele teksten schrijven

Je eigen teksten schrijven voor SEO is een belangrijk onderdeel van het verhogen van je vindbaarheid in zoekmachines (lees: google). Als je blogs schrijft, dan doe je dat sowieso. Maar als je een webshop hebt, dan ben je misschien geneigd om te denken: ik gooi al mijn prachtige producten online met goeie foto’s en dan verkoopt het zichzelf. Not.
Voor het mysterie van Search Engine Optimization (SEO) is het belangrijk om goede en originele teksten te schrijven OVER je producten. Het voordeel is tegelijkertijd dat dit iets is wat je zelf in de hand hebt. Jij bent per slot van rekening de deskundige over je eigen producten, zeker als het eigengemaakt is.
Wat is SEO? SEO is op zich heel ondoorzichtig, en dat doet Google expres. In de achtergrond werken er allerlei algoritmen die bepalen welke site goed scoort en welke niet. Voor de deskundigen is dat al ingewikkeld, en voor ons, gewone stervelingen, is het al bijna onbegonnen werk om dat te doorgronden. Die Google algoritmen veranderen trouwens ook om de haverklap, soms meerdere keren per maand.  Google gaat het erom dat je advertenties plaatst, want daar verdienen ze mee.
Het enige aspect dat steeds belangrijk blijft, is goeie tekst (dat heet “content” in het jargon). Daar hou ik me dus aan vast. Ik bof dat ik gemakkelijk formuleer en met dank aan de lagere school ook in nette grammatica.

Originele teksten schrijven voor SEO

Vanwege de SEO heb ik bij beide kralenshops een eigen blog, met uitleg over het kralen en het maken van sieraden. Deze blog armande.net is voornamelijk voor de lol, maar ook hier schrijf ik over kralen. Dat is omdat dat het een belangrijk deel van mijn leven is, maar ook weer om de SEO van Kralenkwarts te verbeteren.
Maar er is dus overlap met de blog van Kralenkwarts. Daarbij is het superbelangrijk dat ik NIET precies dezelfde tekst gebruik als in de blog. Het lijkt zo gemakkelijk: copy-paste en klaar. Maar nee dus want om goed te scoren met content is het cruciaal dat het verschillende teksten zijn. En dan bedoel ik ook letterlijk dat geen enkele zin gekopieerd mag zijn. Dat kan snel gecontroleerd worden, daar zijn tools voor. Dus aan mij de taak om hetzelfde te zeggen, in andere woorden.
Nou heb ik daar – in alle bescheidenheid – iets BRILJANTS op gevonden. 😉 De meeste blogs en tutorials heb ik namelijk ook naar het duits vertaald voor de blog van Steinperlenwelt. Die zijn gecontroleerd door een native speaker hoor, want perfect duits schrijven is nog een brug te ver. Maar wat ik nu doe, is de duitse teksten weer naar het nederlands vertalen. En voila: het is een nieuwe tekst geworden!
Lees hier verder over de belangrijkste punten van het schrijven van content.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *