Zelf correcte content schrijven: 5 belangrijke punten!

Voor verbetering van de vindbaarheid van je webshop is goede content schrijven superbelangrijk. Dat wil zeggen: je eigen originele teksten schrijven voor SEO. Hieronder vind je puntsgewijs de aspecten die hierbij belangrijk zijn.1. Altijd originele content schrijven

Schrijf al je teksten zelf en kopieer niets. Niet van anderen natuurlijk, maar ook niet van jezelf. Elke zin moet origineel zijn. Een goed stuk tekst is minimaal 350 woorden, meer mag altijd. In Word heb je hiervoor een handige tool, onder “review”en dan “word count”. Selecteer de tekst en klik op “word count”.

2. Kies je keywords met zorg

Keywords zijn de centrale begrippen bij content schrijven, datgene waar je tekst om draait. Het kan één woord zijn maar ook een klein groepje woorden. Neem één keywoord of phrase per blog. Schrijf hier je verhaal over of rondom. Het is belangrijk dat het keyword in de titel van de tekst voorkomt. Probeer het keywoord op natuurlijke wijze in de tekst te verwerken. Ikzelf offer de correcte grammatica niet op om voor een keyword. Als je het een keer of 3 a 4 noemt is het goed. Teveel is ook niet goed namelijk, het valt al snel in de categorie spam. Google let hier heel precies op, omdat er vaak misbruik van is gemaakt in het verleden. Daarmee heb je nu het risico op een penalty van Google. Het keyword van deze blog is “content schrijven”.

3. Altijd een plaatje erbij

Elke blog heeft iets van een illustratie nodig. In de meeste gevallen gebruik ik mijn eigen foto’s natuurlijk, maar voor sommige onderwerpen heb ik geen relevant plaatje beschikbaar, zoals dit onderwerp trouwens. Ik zou dan zelf iets kunnen maken, maar dat kost me weer uren om iets van een geschikt stilleven of zoiets te maken. Hier zijn sites voor waar je gratis foto’s of cartoons mag downloaden. Ik gebruik altijd pixabay. Je ziet daar geregeld woord-foto’s gemaakt met scrabble blokjes. Note to self: Scrabble kopen op de rommelmarkt.
Sla het plaatje altijd eerst op op je eigen pc, en geef het een nieuwe naam, met de keyword bij voorkeur.
Als je het plaatje gaat uploaden naar je site, geef het dan een “alt tag” mee met het keyword. In WordPress zie je hiervoor ook “alt tekst” staan,

4. Maak linkjes

Een superbelangrijk aspect: maak links naar je shop en wel naar de specifieke categorie die relevant is voor het keyword. Je kunt ook linken naar een product maar als het op den duur is uitverkocht, dan wordt het zo’n dode link. En op den duur vergeet je echt dat die link nog ergens stond. Zo’n 2 a 3 links per artikel volstaat.
Als het relevant is, is het ook een goed idee om intern te linken naar een ander artikel of blog binnen dezelfde site. Dat krijg je een soort netwerkje van logische verbanden en daar houdt google van.
Je ziet dat ik dat hier ook heb gedaan, ik verwijs naar mijn eerdere artikelen over SEO. Op die manier maak ik het gemakkelijk voor de lezer om er verder over te lezen, en ik help google in te zien wat ik te melden heb.

5. Links naar je artikel

Dit is altijd een lastige, want idealiter zou je nu links willen hebben van een ander, naar jouw blog zodat die beter rankt zodat je shop beter rankt. Volg je het nog? Het belangrijke hierbij is dat deze inkomende link van een site moet komen met soortgelijke inhoud. Oftewel: meestal de concurrent. Je hebt niet zoveel aan een site van een tuinierder als jijzelf kraamkadootjes verkoopt. Je wilt dan graag mensen als klant hebben die bezig zijn met babies, en ook sites die over babies gaan. Alleen een losse linkruil heeft niet veel zin meer. Het kan zinvol zijn om bij te dragen op een forum, maar pas heel erg op dat je niet alleen maar spamt. Let op de forumregels en post alleen als je iets nuttigs bij te dragen hebt.
Check deze categorie voor meer artikelen over het starten van een webshop.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

2 gedachten over “Zelf correcte content schrijven: 5 belangrijke punten!

    1. Ja zeg dat wel. 🙂 Die nieuwe functie met leesbaarheid is ook wel handig. Dan zie ik ineens dat die op oranje staat, en ja hoor, dan heb ik weer 3 woorden teveel geschreven in een paragraaf! Foi toch. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *