Zelf elfjes maken met kralen

Vandaag is het tijd om wat kraligs te maken. Normaal gesproken maak ik eigenlijk nooit figuurtjes met kralen, zoals dieren ofzo, maar elfjes maken met kralen zag ik gelijk zitten.
Ze zijn gemaakt met rocailles en grote acrylkralen. Daarbij moet ik gelijk de huishoudelijke opmerking maken dat ik deze acryl bloemenkralen alleen bij Steinperlenwelt verkoop. De reden daarvoor is dat ze niet in een normale envelop passen. Het is natuurlijk mogelijk om ze te bestellen, maar dan komen er verzendkosten voor een pakketje bij. Of als je bestelling toch al meer is dan 100 euro, dan verzenden we het sowieso als aangetekend pakket. Dan kan het er zo bij.
Deze elfjes zijn heel schattig om te maken, leuk als kadootje.Zelf elfjes maken met kralen, werkwijze

Wat heb je nodig? In elk geval de grote kralen, zo’n acrylkraal wordt de rok. Daarnaast ook een kraal met vleugels, een 6 mm kraal en kleine kraaltjes. Dat kunnen rocailles zijn maar je kunt ook andere kleine kraaltjes van zo’n 2,5 mm gebruiken.
Verder heb je kettelstiften nodig. Die heb ik ook gebruikt voor de beentjes. Het oogje ziet er een beetje uit als een voetje. Maar nietstiften zou ook kunnen natuurlijk.

acryl elvenkinder1
Je begint met het oprijgen van de kleine kraaltjes op een kettelstift, zo’n 4 stuks. Daarvan maak je er 2 en die bevestig je aan een montageringetje.
Dan neem je de derde kettelstift en bevestigt daar het montageringetje met de beentjes aan.
Rijg dan een kraaltje op en dan de grote acryl bloemkraal. Dat is een kwestie van uitproberen if dat extra kraaltjes nodig is of niet. Of misschien wel 2. Je ziet vanzelf of de beentjes in verhouding zijn tot de rok of niet.

elfjes maken met kralen

Dan is er nog plek voor bijvoorbeeld een kralenkapje en/of een 4 a 5 mm kraal. Dan rijg je de vleugelkraal op en dan een 6 mm kraal voor het hoofdje.
En klaar is je elf! Je kunt hier allerlei schattige variaties mee maken. Ik weet zeker dat het dik scoren wordt op een kinderverjaardag met een club meisjes!

elf figuurtje maken met kralen

acryl elvenkinder3

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

2 gedachten over “Zelf elfjes maken met kralen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *