Zelf kerstversiering maken met kralen

kerstversiering maken met kralen

De kerst-knutseltijd is in volle gang. Je kunt in deze tijd lekker kerstversiering of kerstkaarten maken, zonder dat de tijd begint te dringen. Zo’n druilerige zondagmiddag in november is er perfect voor. En als je zegt ‘kerstversiering maken met kralen’, dan zeg ik: bring out de draadsterren!
Wat is een draadster? Precies wat het woord zegt: 6 stukjes draad van metaal die aan elkaar gelast zijn in het midden. Hierop rijg je kralen en je maakt een oogje aan het uiteinde en voila! Het is niet moeilijk, de kinderen kunnen helpen bij het kralen rijgen, maar je moet wel een stevige rondbektang hebben omdat het metaal vrij stug is.
kerststerren-glas

Je hebt veel kracht nodig om het oogje te buigen. Hij hoeft niet perfect rond te zijn.
Aan de 3 onderste oogjes kun je verdere versiering maken, dan wordt het een echte raamhanger voor kerst. Deze heb ik versierd met linten en met vilten hartjes. Maar je kunt er natuurlijk ook meer kralen aan bevestigen.

kerst-knutselen-raamhanger-2

Alleen een kerstbedeltje als versiering is ook gezellig. Je kunt het net zo bont of subtiel maken als je zelf wilt. Als je de ster extra sjiek wilt maken, dan kun je hem rijgen met Swarovski kralen. Dit heeft echt een meerwaarde als de draadster in het zonlicht hangt. Met dit echte kristal krijg je een feest aan vrolijke reflecties op muur en plafond.

kerstversiering maken met kralen
Deze kerstversiering is ook heel leuk om kado te doen, bijvoorbeeld als sinterklaaskadootje.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

4 gedachten over “Zelf kerstversiering maken met kralen

  1. Ah..super leuk! Gek genoeg heb ik dit jaar plots enorm veel zin n de Kerst, ik zie overal zulke leuke dingen! Maar het leukst is het als ik met de Kerstdagen mijn familie weer eens zie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *