Goede voornemens waar ik niet aan doe

Het is alweer januari en dan heeft iedereen het over goede voornemens. Ik vind het niks. Ik doe er al jaren niet aan en dit jaar ook niet. Afvallen en ontspullen schijnen bij mensen hoog op het lijstje met goede voornemens te staan.
Sinds november gaan Dave en ik elke week zwemmen, in Gochness. Dat een tropisch zwemparadijs en letterlijk maar drie kilometer bij ons vandaan. Ik associeer die plekken altijd met veel herrie en veel mensen, maar je kunt er twee keer in de week heel vroeg of ’s avonds zwemmen. En dat doen we nu, te midden van de bejaarden. En CHECK, dat is het vinkje voor afvallen.

Ontspullen, wasda?

Ten tweede, het ontspullen is echt volledig mislukt bij voorbaat. Een tijdje terug schreef ik over het verkopen van tweedehands spullen via diverse sites. Inmiddels is dat in volle gang, maar het is nog niet leger geworden bij mij. Zie plaatje boven. Ik heb plek ervoor en het vreet verder geen brood, dus dat is prima. En het huis van mijn moeder is nu wel leeg, en daar ging het om.
Een shockerend side-effect is wel dat ik nu gegrepen ben door het KRINGLOOP-VIRUS! Dat is een heel enge aandoening, waarbij je steeds wilt shoppen in kringloopwinkels tussen de zooi, terwijl je verplicht nonstop Hollandsche schlagers aan moet horen, in de hoop dat je een pareltje zult vinden. Dat is dus allemaal heel ernstig.

En dat wordt verergerd door het feit dat dat ook nog is gelukt. Door het researchen van de antieke dingen van mijn moeder heb ik in vlot tempo van alles bijgeleerd over wat welke dingen waard wat waard zijn. Gecombineerd met mijn liefde voor servies is dat natuurlijk een dodelijke combinatie! Ik heb me dan ook niet geheel in kunnen houden.

Deze pareltjes staan inmiddels op Catawiki:

goede voornemens

Die heb ik deze week bij een kringloop gekocht, van het merk Rosenthal, pure vintage.

Dit is ook een Duits servies, van Eschenbach. Ook lekker retro.

Dit is de laatste van de rij, van het merk Goebel. Dat zijn wel veel onderdelen.
Al dit spul heeft bij elkaar 35 euro gekost, dus we zullen zien of we daar nog winst uit kunnen halen. Ik hou jullie op de hoogte.

Wat was jouw grootste kringloopvondst?

12 gedachten over “Goede voornemens waar ik niet aan doe

 1. Ik koop eigenlijk nooit iets bij de kringloop, alleen toen ik 20 jaar geleden een jaar door Australië reisde, toen was ik blij me alle kleding die ik hier vond.

 2. De ene kringloop is de andere niet…. er zijn er die echt heul veul vragen voor spullen die ze gratis gekregen hebben! Oftewel, ik breng wat en zie dat later voor een bedrag staan waarvan ik denk HUH???? Tuurlijk gun ik iedereen z’n brood maar óf degene die het wegdoet weet niet wát hij/zij wegdoet óf het wordt zwaar overvraagd (dat laatste met mijn spulletjes dus). En waar ik nog steeds superblij mee ben? Mijn glazen dwarsliggerkastje. Vermoedelijk ooit bedoeld voor cd’s of zo maar o wat staan die dwarsliggers er mooi in!!

  1. Ja, er zijn echt enorme verschillen. Maar de ene kringloop kan een bedrijf zijn en de andere is een stichting die daadwerkelijk voor de minima bedoeld is. Dan breng ik mijn spullen naar die laatste.

 3. Nou mensen ik neus graag in kringloopwinkels en dat doe ik als ik Nederland benKoop niet altijd wat maar ik vind het ronneuzen leuk vandaar

 4. Ik koop zelden bij kringloopwinkels, maar marktplaats struin ik wel af. De laatste keer 4 handgeknoopte tapijten gekocht. Supermooi en schoon, voor een fractie van de prijs. Ik heb nu eigenlijk geen plek meer in huis, maar ik kan niet stoppen met kijken.

 5. Oh zalig die besmetting met het kringloop virus! Het heeft me ook al een tijdje te pakken.
  Ik moet eens diep nadenken over mijn beste vondst. Ik kan er niet meteen een pareltje bij bedenken, maar meestal kom ik wel met iets naar huis (wat speelgoed of een boek of zo). Ook al wel eens bedot geweest. Toen kocht ik paasdecoratie voor 3€ of zo en toen ik thuiskwam zag ik dat het van het kruidvat kwam en initieel verkocht was voor 1.5€ of zo. Maar ik koop nooit voor grote bedragen. Ik koop ook enkel wat ik zelf mooi vind en om zelf te houden, niet om verder te verkopen.
  Btw fan van je tweede set, maar al genoeg serviezen in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *