Lidl Duitsland, de nieuwe Lidl in Goch, vlakbij de grens

Lidl Duitsland grens

Lidl Duitsland is niet precies hetzelfde als de Lidl in Nederland. Het is een net iets ander assortiment, met andere sauzen en bijvoorbeeld vleeswaren. Het ziet er wel bekend uit natuurlijk. Een aantal soorten boodschappen zijn voordeliger dan in Nederland, zoals de drogisterij artikelen en bier.
In Goch hebben ze een helemaal nieuwe Lidl gebouwd, ziet er geweldig uit. Het mooie is dat het helemaal niet meer aan een discounter doet denken. Ik vind het een hele prettige winkel.
Als je binnenkomt, zie je gelijk een eiland met groente & fruit en de Duitse broodjes, koffiekoeken en ander brood aan de rechterkant. De winkel is heel ruim en ook heel licht. Dat er veel natuurlijk licht naar binnen valt, schijnt een bewuste keuze voor besparing te zijn van Lidl. Want des te minder kunstlicht, des te lager de elektriciteitsrekening natuurlijk.

Lidl Duitsland

Waarom de Gochse Lidl Duitsland?

Ja ik klink weer licht wervend maar deze Lidl Duitsland is handig vlak langs de grens. De winkel is snel te bereiken via de A73 en A77. De A77 gaat zo Duitsland in en dan ga je bij de eerste afslag in Duitsland eraf, afslag Kleve en Goch-West. Rij richting Goch (paar kilometer)  en ga bij het stoplicht op de kruising in Goch linksaf. Dat is de Nordring. Rij dan anderhalve kilometer door en bij de rotonde rij je er zo tegenaan. Vanaf de snelweg ben je er in paar minuten. In het centrum van Goch zit de DM drogist en aan de rand (richting Weeze) vind je de Poco Goch, voor voordelig interieur en keukens..

Of anders Lidl Amerika!

Even iets verder reizen natuurlijk 😀 Lidl heeft besloten om Amerika te veroveren. Je wilt niet weten hoeveel kapitaal daarin gestoken moet worden. Er is blijkbaar al een soort proefwinkel geopend, waar ze ook testen hoe de shop bevalt. Er moeten natuurlijk wel aanpassingen worden gedaan. De Amerikanen verwachten blijkbaar gekoeld bier in de supermarkt en gratis te testen bakwaren. Dat zie je hier al lang niet meer, zo’n mevrouw met een schortje voor die gratis hapjes aanbiedt.

De grootste aanpassing voor de Amerikanen wordt waarschijnlijk dat de keuze zoveel beperkter is. De winkels zijn ook gigantisch. Ikzelf hou er helemaal niet van om in zo’n grote winkel te shoppen. Zo’n gedoe. Ik vind de Kaufhof in Goch al te groot. Lidl doet dat anders. Ik had er nooit zo over nagedacht maar Lidl biedt van de meeste producten in principe twee varianten aan: een supergoedkope van eigen merk of een bekend A-merk voor de normale prijs. Amerikanen zijn gewend om tig producten aangeboden te krijgen. Maar ze zullen wel overstag gaan als blijkt hoeveel voordeliger het is.  Ik vind het nog altijd raar dat het in Amerika goedkoper is om een hamburger te halen dan om gewoon thuis een maaltijd te bereiden.
Alle Amerikanen even wennen dus! En ook allemaal even leren dat Lidl niet uitgesproken wordt als “little”…

7 gedachten over “Lidl Duitsland, de nieuwe Lidl in Goch, vlakbij de grens

  1. Wij zijn in Amerika aardig wat Aldi’s tegengekomen. Compleet met Sauerkraut 😀 Deze Lidl is een heel fijne winkel. Ik ga er morgen weer boodschappen doen, doe hier vrijwel elke week mijn rondje.

  2. Ik kom zelf niet vaak in Lidl behalve wanneer we in Italië zijn! Daar zijn ook aardig wat Lidl’s en die zijn qua uitzicht hetzelfde als bij ons. Ook wel andere producten natuurlijk 🙂

  3. Wat grappig dat het aanbod zoveel groter is in Duitsland. Dat moeten wij hier ook hebben! Zelf doe ik ook altijd boodschappen bij Lidl, wij krijgen er binnenkort een bakkerij bij met allemaal verse broodjes. Heb ik helemaal zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *