Kerst = een verrassing per post: Secret Santa van Imgur

Dit jaar heb ik mee gedaan aan de secret santa van de website Imgur. Ik kijk daar dagelijks voor mijn portie grappige plaatjes en algeheel WOG-en (Werk Ontwijkend Gedrag). Bij Imgur hebben ze elk jaar de secret santa actie. Het is een soort wereldwijd lootjes trekken. Het is natuurlijk een risico want je weet nooit of je zelf wel wat terug krijgt. Iemand mixt en matcht iedereen en dan krijg je het adres van een wildvreemde die je dan een kerstkado gaat sturen. Iemand anders krijgt dan jouw adres en stuurt jou een cadeau. Als het goed is dus. Je kunt daarbij aangeven of je internationaal wilt verzenden of niet. Maar dat is natuurlijk nou net de lol van de verrassing per post!
In de community van Imgur zitten ook bekende mensen, meestal incognito natuurlijk, maar Adam Savage van Mythbusters is een bekende Imgurian en hij doet mee aan Secret Santa! Stel je voor, je moet een cadeau voor hem bedenken!

Bill Nye (the science guy) deed ook mee en blijkbaar heeft Ebay ook een account. De bofferd die z’n cadeau van Ebay ontving, kreeg o.a. een gesigneerde foto van Bill Murray! (OMG OMG jaloers!)

secret santa

Maar die had ik niet, ik had ene Robert uit Texas, met een minimaal profiel. Dus hij was overgeleverd aan mijn ideetjes. Ik heb een leuk schnapps-glaasje gestuurd, zonder fles alcohol want dat mag je niet per post versturen naar Amerika. Met natuurlijk een eigengemaakte armband en een houten kerstversiering die ik op de kerstmarkt Kleve had gekocht. Daarbij de nodige Duitse kerstversnaperingen en ook likeurbonbons zodat er toch nog wat met alcohol bij zat. En een chocoladeletter met een Sint-papiertje!
Ik heb het via de Deutsche Post verstuurd, want dan kun je voor 9,50 een pakket tot 1 kilo met track & trace naar het buitenland sturen. Kom er maar eens om bij PostNL.

Voor mij is het lang wachten op mijn secret santa, elke dag Petra hoopvol aankijken! Maar in de tussentijd heb ik elke dag de speciale pagina van Imgur  bezocht, met handenvol plaatjesseries over welke cadeaus iedereen had ontvangen. Elke dag unboxing! Sommige mensen zijn volledig los gegaan met cadeaus van over de 100 dollar. Dat was mij te gek hoor, met mot een aardigheidje blijven he.

Wat is mijn Secret Santa?

Nog niks! Maar je weet, “het is fijner om te geven dan om te ontvangen…” (met zuinig mondje).

verrassing per post

Maar goed, het kan nog best komen, ook na de kerst. Want ik heb al wel gelezen dat niet veel mensen op de hoogte waren van de regels en kosten van international shipping.
Ik moet dus nog geduld oefenen (echt mijn sterkste kant. Not.) En als er niks komt, dan doe ik volgend jaar gewoon weer mee, want de suspense is ook leuk. Alsof je meedoet aan de loterij. En het is hartverwarmend om te zien hoe mensen zo hun best doen voor een cadeau voor een wildvreemde.

Update: Jaaaaa mijn secret santa cadeau is aangekomen, klik hier voor de unboxing! 🙂

Zou jij meedoen?

5 gedachten over “Kerst = een verrassing per post: Secret Santa van Imgur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *