Winkelen in Kleve, tip voor een dagje Duitsland

Vorige week ben ik wezen winkelen in Kleve en ik vond het een mooie aanleiding om er een blogje over te schrijven. Kleef heeft een gezellig centrum, met de bekende Duitse ketens, maar ook diverse aparte winkeltjes. Kleve ligt bij ons in de buurt, zo’n 20 minuten rijden, en het heeft een duidelijk groter winkelcentrum dan Goch. Dus als ik wat meer winkelgenot wil, rij ik daar even heen.
Vanuit Nederland is het ook heel dichtbij, vooral als je in het midden van het land woont. Het is ongeveer 20 minuten rijden vanaf Nijmegen.Welke winkels vind je in Kleve?

Allereerst zijn er natuurlijk de bekende Duitse ketens, zoals de onvolprezen DM drogist, Woolworth, Kik. Daarnaast hebben ze een Galeria Kaufhof, een warenhuis met enige allure. Het doet denken aan de Bijenkorf. Ik had een leuke jurk nodig, dus ik ging als eerste bij Kaufhof kijken. Vroeger hadden ze daar het Engelse merk Ann Harvey, maar dat bestaat helaas niet meer.
Ik kwam van een koude kermis thuis, want blijkbaar hadden ze bij de Kaufhof de dikke dames in de ban gedaan. Alles ging tot maat 46. ‘Jammer dan, als u zo nodig dik wilt zijn, dan gaat u uw geld maar elders uitgeven.’ Dat was zo’n beetje de uitstraling (niet de letterlijke woorden) van de verkoopster die ik ernaar vroeg.
Nou daahaag dan ook, dan koop ik verder ook niks bij jullie.

Het is eigenlijk gek, want in Duitsland heb je in de meeste winkels kleding tot maat 48, ook de winkels van Gerry Weber en Gina Laura (ook een tip). Dus dat werd ‘m niet. Er was ook een Ulla Popkenwinkel, maar die hadden niks leuks voor mij. Maar op het plein bij de Großestraße zit een Betty Barclaywinkel, twee verdiepingen. Daar ben ik geslaagd voor een zomers jurkje. In maat 46 😀
Dat is het voordeel van duurdere merken: dan ben je ineens een maat kleiner dan normaal! 😀 Dat had de verkoopster bij de Kaufhof ook kunnen bedenken, want daar verkopen ze het merk Betty Barclay wel.

Kun je er gemakkelijk parkeren?

Ja.
Als ik ga winkelen in Kleve, parkeer ik altijd in de Unterstadt. Kleve is verdeeld in een Unterstadt en een Oberstadt. Het woord zegt het al: het ene deel ligt lager dan het andere deel. Kleve is gebouwd op een soort rots, de naam is afgeleid van ‘klif’. Ik woonde vroeger in de Unterstadt, op loopafstand van het centrum. Daar hebben ze inmiddels van alles platgegooid en er is een groot parkeerterrein verschenen. Hier is eigenlijk altijd plek. De parkeerkosten zijn 90 ct per uur, dus met een paar euro red je wel een hele middag.
Je loopt dan het centrum in via de Kavarinerstraße.
Dat was vroeger een suf stuk, maar daar is nu een prachtig terras en leuke trappen met een speelse waterpartij. In de zomer veel pret gegarandeerd voor kinderen en/of honden. Zie hieronder, het water loopt ook de trappen af, bij de stapstenen.

winkelen in Kleve

Is er verder nog wat te doen?

Jazeker. Stel, je moet man en/of kinderen aan de kop zeuren om te gaan winkelen in Kleve, dan kun je ze misschien overhalen met een bezoekje aan de Schwanenburg. Dat is een leuke attractie voor jong en oud en als je eenmaal boven bent, heb je een prachtig wijds uitzicht over de stad en over de velden.
En het is daadwerkelijk in het centrum. Als je bij het plein bij de Betty Barclaywinkel bent, dan is het op 50 meter afstand. Vanuit het centrum zie je de toren van de Schwanenburg er overal bovenuit steken.

Kortom, een bezoekje waard. Laat vooral weten als je er al eens bent geweest. Wat was jouw favoriete winkel?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

14 gedachten over “Winkelen in Kleve, tip voor een dagje Duitsland

 1. Dat winkeltje met yoghurtijs, op het hoekje tegenover de Kaufhof, jammie!

  Verder natuurlijk alle bakkers 😀 en ook als je bovenaan doorloopt, de NKD die zowel kleding als andere leuke dingetjes voor in huis verkoopt. Beetje zoals de KIK maar wat kleiner.

 2. Ik zie kleve zo vaak op de broden staan maar ben er nooit naartoe gegaan, altijd snel aan voorbij gereden, shoppen is er wel een goed idee, dus leuk om te lezen

 3. Nog nooit geweest eigenlijk.

  ik moet zelf ook vaak bij de grotere maten kijken, bij Ulla Popken vind ik zelf ook vrij weinig naar mijn zin. Ik weet niet of je Paprika kent (weet ook niet in welke landen ze juist zitten), die hebben echt leuke kledij voor grotere maten! Kan het maar meegeven! 😉

 4. Hi!

  Wat een leuke tips, wanneer het weer mag ga ik absoluut een dagje naar Kleve om daar de winkels te bezoeken. Thanks!

  Groet,

  Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *