Pandora-stijl kralen: grote stappen, gauw thuis!

pandora-stijl kralen

In deze blog ga ik de lof bezingen van de Pandora-stijl kralen. Je weet wel, de kralen met groot gat, net zoals het bekende merk, maar dan niet van het bekende merk. Het is namelijk zo leuk om er lekker snel sieraden mee te maken. Ze zijn niet (erg) geschikt voor oorbellen, maar voor een ketting of armband zijn deze kralen perfect, natuurlijk gecombineerd met metalen kralen als afwisseling.Allereerst zijn deze Pandora-stijl kralen natuurlijk ideaal voor armbanden. Dat kan de traditionele Pandora-armband zijn, met een uitwisselbaar systeem zodat je elke keer een nieuwe samenstelling kunt maken.

pandora-stijl kralen

Maar je kunt deze kralen met groot gat ook fijn rijgen op een suede of leren veter, of een dubbele veter. In het verleden heb ik hiervoor een handleiding geschreven, voor een wraparmband. Dat was met allerlei afwisselende kralen en bedeltjes. Dat is nog altijd een populaire handleiding. Nadeel daarvan is dat ik die voorbeeld-armband heb gemaakt met de kralen die ik toen had. En het assortiment wisselt nogal, dus die heb ik nu niet meer. Soms lastig als mensen erom vragen.
Met de Pandora-stijl glaskralen maak je in elk geval het voordeligst een armband. Het is nog gemakkelijker dan een armband rijgen met elastiek. Wissel deze dan ook met een spacertje of een grotere metalen kraal, voor sjeu aan het ontwerp.

pandora-stijl kralen armband

Ketting met Pandora-stijl kralen

Als je al een kant-en-klare (faux) leren ketting hebt, is het heel gemakkelijk om een leuke ketting te maken. Die Pandora-stijl kralen rijg je gewoon over het uiteinde heen en klaar. Ook die kun je vervolgens net zo combineren als je wilt. Het uitwisselingssysteem leent zich daar ook prima voor.
Je ziet, ik ben meestal een fan van ton sur ton. Soms heb je maar één soort kraal nodig, zoals die mooie lila keramiek kralen, natuurlijk gemakkelijk met metalen kralen te combineren tot een ketting.

Wat zou jouw favoriete kleur armband of ketting zijn?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

8 gedachten over “Pandora-stijl kralen: grote stappen, gauw thuis!

  1. Ik vind het lastig welke ik nou de mooiste vind. Ik denk dat ik ga voor de blauwe. Zijn echt mooie kettingen en armbanden met deze kralen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *