Armband maken met elastiek

Zelf een armband maken is het allergemakkelijkste met kralen en een stuk elastisch draad. Je hebt er verder ook geen gereedschap bij nodig, alleen een schaartje en een drupje secondelijm. Je rijgt de kralen op en dan knoop je het draad. Bij Kralenkwarts verkoop ik secondelijm Vigor want dat valt heel precies per drupje te doseren, zonder knoeien. Maar een ander merk voldoet ook. Als je maar niet knoeit op de kralen die naast het knoopje zitten, want dat is zonde.
Om dat te voorkomen, rek ik het draad uit terwijl ik de knoop verlijm. Het is even een handigheid, met één hand, want de andere heb je nodig voor het lijmen.

armband maken

Je hebt hiervoor ook hulpstukken trouwens, dat heet een “derde hand”.
Ik maak het knoopje bij voorkeur naast een kralen met een iets groter gat, meestal is dat een metalen kraal. Het moet minimaal 2,5 cm zijn, dan verdwijnt het knoopje in zijn geheel in de kraal. Opgeruimd staat netjes.

Zoals gezegd, dit zijn gemakkelijke en hele leuke armband om te maken. Je kunt er ook meerdere aan één pols dragen natuurlijk.

armband lava-tuerkis-1d
Ook een leuk idee: maak een stoere mannenarmband, edelsteen materialen zoals lava kralen, jaspis en agaat zijn hiervoor bij uitstek geschikt.

mannen armbanden4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *