Hoe begin je met kralen sieraden maken?

Heb je bij anderen leuke kralen sieraden gezien en dat lijkt je ook wel wat om zelf te maken? Dat treft want het is niet moeilijk om te doen! Bij voorbaat een kleine waarschuwing: kralen zijn heel verslavend! Als je eenmaal een paar bakjes hebt, wil je er steeds meer!Ā  šŸ˜‰ Het is ook fijn om een ruime keuze in kralen te hebben, dat komt je ontwerp ten goede.

Wat heb je nodig voor kralen sieraden?

Allereerst zijn een drietal tangetjes onontbeerlijk: een kniptang, een platbektang en een rondbektang. Dit zijn een beetje standaard tangetjes, voor het sieraden maken zijn deze verkrijgbaar bij zo goed als alle hobbywinkels.

kralen sieraden tangen

De kniptang heb je nodig voor het knippen van het draad en de stiften. De platbektang heb je nodig voor het vastklemmen, platknijpen (knijpkraaltjes) en vasthouden van onderdelen. De rondbektang gebruik je eigenlijk alleen voor het maken van ronde oogjes aan een stift, voor bijvoorbeeld oorbellen.

Verder heb je dus een bult kralen nodig. Ja ik preek voor eigen parochie natuurlijk, maar het is handig om een ruime voorraad kralen, metalen kraaltjes, spacers en kralenkapjes te hebben. Ook als je een bepaald kralenĀ sieraad gaat maken, dan kun je beter iets te veel dan precies uitgemeten de kralen inkopen. Zeker met edelsteenkralen kunnen de maten net iets verschillen en het is super vervelend als je net niet uit komt met de kralen. En bovendien, ook met de restjes kralen kun je altijd weer wat anders maken, bijvoorbeeld oorbellen!

Vervolgens moeten kralen sieraden natuurlijk ergens op geregen worden. Hierin zijn diverse mogelijkheden maar het favoriete rijgdraad is gedraaid staaldraad. Dit is heel sterk en gemakkelijk af te werken. Hiervoor zijn allerlei handige dingetjes in de handel, zie elders in deze categorie. Daarnaast is elastisch draad natuurlijk heel praktisch voor armbanden. Dit hoeft alleen maar dichtgeknoopt en iets gelijmd te worden. Daarvoor heb je zelfs de tangetjes niet per se nodig.
Als je beginner bent met het kralen sieraden maken, dan kan ik je dat van harte aanbevelen. Je hebt met een minimale moeite gelijk een leuk sieraad. Armbanden zijn altijd in de mode en het is leuk om er een paar bij elkaar te dragen.

kralen sieraden maken1

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *