De meibomen van Hassum en omgeving

Vorig jaar schreef ik al over de mooie heidense traditie van de meiboom. Dit jaar hebben we weer gevierd in de buurtjes. Zie hierboven. Inmiddels is de krans versierd met plastic groen, dat is wel zo handig. Helaas was het weer niet bepaald lekker, zeg maar flink koud, dus ik heb er geen foto’s van. We hebben dit jaar als Nachbarschaft geïnvesteerd in een tuinpaviljoen, dat kwam deze keer gelijk heel goed uit.
Dit jaar heb ik een rondje door Hassum gemaakt, met honden natuurlijk, om zoveel mogelijk meibomen te fotograferen. In een piepklein dorp als Hassum vind je er meerdere. Ik heb zes verschillende meibomen gevonden, die van ons incluis. Dit is mijn fotoverslag.
Dit vind ik de mooiste, er hangen kleine houten paardjes aan.

meibomen

De diverse Nachbarschaften hebben allemaal hun eigen meiboom, al dan niet in de voortuin.
Deze zag ik in een achtertuin, met rode linten.

Het was vanochtend ook perfect weer om foto’s te maken. Bijna alle foto’s pakken gelijk uit als een ansichtkaart.
Dit is de kerk van Hassum. Deze is in de jaren 50 gebouwd omdat de oorspronkelijke kerk in de oorlog gebombardeerd is. Ik ben er één keer binnen geweest en aan de muren hangen panelen met houtsnijwerk. Dat zal uit de oude kerk zijn.

Het is een lage kerk, met een aparte toren. Die zie je dus niet van verre. Als ik wandel met de honden, vragen mensen wel eens de weg. En dan zijn ze al vlakbij.

Dit is ook een mooie, aan de Hassumerstrasse.

In de categorie ‘meibomen in de voortuin’… De tak die bovenop stond, is omgewaaid. Maar dat is niet zo gek met die wind van maandag.

Dit is zo’n grappige foto, het is net alsof Akkie erin gefotoshopt is, maar dat is dus niet zo.

Tot slot een meiboom in Kessel, waar ik langs kwam toen ik de bestellingen wegbracht. Die uitslovers hadden twee kransen!

Hieronder een bloeiende kastanje.  Zulke sprookjesachtige bloemen.


En toen waren we bijna weer thuis. Ik hoop dat je het rondje Hassum leuk vond!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *