Kerstkaarten laten maken bij Hema. Meh.

In het kader van extra gemakkelijk kerstkaarten laten maken, heb ik deze keer een aantal kaarten laten drukken bij de Hema. Ik heb wel eerder kerstkaarten van foto’s laten maken, en dat ging allemaal prima. Deze keer was ik helemaal niet tevreden met het resultaat.
Aan de foto lag het natuurlijk niet. *grijns* Die was prima. Het was één van de foto’s van de kerstdecoratie die ik had gemaakt met bereklauw. Er zijn lelijker kaarten natuurlijk, veel lelijker, maar ik was niet tevree. Hieronder mijn bevindingen.

kerstkaarten laten maken
Nadelen kerstkaarten laten maken bij Hema

 • Bij het ontwerpen krijg je weinig variatie in de omlijsting en/of de tekst die je erop wilt drukken. Dat wil zeggen, er is van alles, maar de stijl is veelal gelijk, namelijk heel druk en bewerkt en kakelbont. Maken de meeste mensen saaie foto’s zodat de rand het op moet leuken? Het antwoord daarop zal dan wel ja zijn.
  De rand die ik heb gekozen was één van de meest subtiele.
 • Geheel ongevraagd heeft mijn kaart afgeronde hoeken. Ik heb een hekel aan afgeronde hoekjes. Bovendien, als ik die wil, dan zet ik dat er wel bij. Of ik selecteer een aanbieder die die wansmaak blijkbaar aanbiedt.
 • Ook geheel ongevraagd is de kaart mat afgedrukt. Ik herinner me niet dat er optie was voor mat of glanzend, maar ik wil een kerstkaart zeker glanzend hebben. Ik had ook verwacht dat dat de standaard was (net als met de hoekjes), en niet mat. Zo ziet mijn foto er heel flets uit, zeker met die print erover.
 • Tot slot, ook weer geheel ongevraagd, heeft Hema hun eigen logootje achterop geprint. Dat doen er wel meer, Vistaprint ook, maar daar kun je wel kiezen om het eraf te halen. Ik snap dat Hema ook een beetje reclame wil maken, maar ik vind het behoorlijk prominent: “Groetjes van Dave & Armande”. En hun vrienden van de Hema.

Voordelen kerstkaarten laten maken bij Hema

 • Er zijn ook voordelen, jawel. Ten eerste de prijs. Het was heel voordelig, maar 7 euro voor 20 enkele kaarten met enveloppen. Ik had een beetje rondgekeken, onder andere ook bij DM Drogist, maar daar zijn de zelfgedrukte kerstkaarten zo’n 15 euro per 10 stuks. Dat zijn dan wel dubbele kaarten.
 • Het was niet moeilijk om te maken. Foto’s uploaden en vormgeven ging heel gemakkelijk.

Misschien moet ik gewoon elders nog eens kaarten laten drukken. Of ik ga weer eens kerstkaarten maken met aardappelstempels.

Waar heb jij je kerstkaarten laten maken? Tips graag!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

7 gedachten over “Kerstkaarten laten maken bij Hema. Meh.

 1. Beste kaarten teleurgesteldster, omdat ik nooit zo goed ben in fotograveren, koos ik er voor om geen kaarten te sturen of gekochte kaarten te sturen. Maar omdat we dit jaar niet naar Ootmarsum gaan ( voor het eerst sinds 2002) heb ik, en ik jok niet, hele behoorlijke kaarten gevonden, waar ik me niet voor hoef te schamen. Misschien waren ze van vorig jaar, maar dat kan me niet schelen.
  Nog even geduld en je zal het zien!

 2. Ah, wat jammer. Ik snap wat je bedoeld. De prijs is wel goed te doen. Ik heb een tijdje geleden kerstkaarten laten maken (en ben natuurlijk het bedrijf vergeten, maar staat op mijn blog ergens) maar ik vond het een gedoe. De pixels, de maten van de foto waren steeds niet goed.
  Het resultaat was wel mooi en glanzend 😉

 3. Ik krijg al jaren hele mooie kerstkaarten (zonder wat voor reclame dan ook) gratis van al die goede doelen waar ik ooit iets aan heb gedoneerd of waar ze hopen dat ik dat nog eens gaan doen…en echt, ze zijn heel mooi! Ik moet wel 100 worden wil ik al die kaarten kunnen op maken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *