Hoera voor spreien en Biotex. En de wasmachine.

Ik ben een fan van spreien. Ter algehele opfleuring van het bed en voor de hygiëne.  Als je dit blog volgt, is je misschien opgevallen dat er diverse plaatjes zijn van ons bed, om onze onnoemelijk schattige huisdiertjes te tonen. Sinds we in Duitsland wonen, mogen alle huisdieren op bed. Er is ook niet zoveel tegen te doen want de slaapkamer is gelijkvloers. En ik ben niet zo georganiseerd dat ik er altijd aan denk om de deur achter me dicht te doen. De poezen lagen altijd al op bed, en de honden zijn ook dol op de grote mensenmand.Dus ik heb een paar spreien, die ik zeer geregeld was. Dit is de nieuwe aanwinst. Ik vind hem helemaal geweldig, vooral omdat hij tweezijdig is.

Ik vind de blauwe bloemen op witte ondergrond het mooiste, maar dat is waarschijnlijk wel besmettelijker. Maar ja, wassen moet ik moet toch. Tinka en Izzy tonen beide kanten.

Onze eerste sprei had ik gekocht in Tiel, toen we ons huis daar te koop hadden gezet. Dat was voor de kijkers (dat was in 2008 dus, zeg maar, 1 kijker per jaar). Maar toen wij zelf huizen keken, vond ik die slaapkamers altijd sneu eruit zien met een snel dichtgetrokken en verkreukeld dekbed. Dat staat zo  frommelig. Dus toen had ik deze gewatteerde sprei gekocht, van Damai. Ook zeer besmettelijk, maar hij doet nog altijd dienst. Na behoorlijk veel wasbeurten ziet ie er ook nog mooi uit.

Voor Maja (hartje hartje) was echt geen enkel bed veilig, logeerbedden ook niet. Die vond niks lekkerder dan een bed.

Ik lucht ons bed elke ochtend en daarna gaat gelijk de sprei erop. Op de foto hieronder was ik dus te laat… Kon gelijk het hele kussen in de was, want Maja kwijlde wel eens een beetje…

Biotex en 60 graden

Dat brengt mij op het nut van veeeeeeel wassen en alles met Biotex voorwas. Biotex is een fijn Hollandsch product, dat vind je in geen Duitse supermarkt. Vanwege de enzymen is het bij uitstek geschikt voor alle “organische” vlekken. Ik was al het beddengoed, niet alleen lakens en dekbedovertrekken maar ook de dekbedden zelf, de spreien en de kussens. In de zomer kan dat handig buiten worden gedroogd. Dat is het beste. In de winter droog ik het in de kelder. Daar hebben we een luchtontvochtiger staan, die moet dan iets harder werken. Maar dat heb ik graag over voor een stukje frisheid.

Een tweede leven voor je beddengoed

Een paar weken geleden heb ik nieuwe hoeslakens gekocht, maar dan zit je gelijk met de ouwe. Met die grote lappen zit je linnenkast al snel te vol. Maar je kunt die nog prima voor andere dingen gebruiken. Dave heeft altijd een paar hoeslakens in de kofferbak liggen, voor lompe dingen zoals de winterbanden als die gewisseld moeten worden.
Bovendien is het ook prima als vulling voor de hondenmand. Daarvoor zijn van die babydekbedjes of matrassen ook heel fijn. Allemaal goed wasbaar, dat voorkomt die hondige lucht in huis.
Als je er helemaal vanaf wil, bel dan eerst het lokale asiel om te vragen of zij nog behoefte hebben aan oude lakens en dekbedden. Met al die mandjes kunnen die ze vaak  goed gebruiken.
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

12 gedachten over “Hoera voor spreien en Biotex. En de wasmachine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *