Kerstdecoratie gemakkelijk te maken met berenklauw

kerstdecoratie

Vorig jaar in december vond ik via Pinterest foto’s van een superleuke kerstdecoratie gemaakt met gedroogde berenklauw. Had ik gelijk zin in, maar ja, in die tijd van het jaar vind je niet veel berenklauw meer. Vandaar dat je dit jaar in augustus getrakteerd wordt op een kerstblog, ik ga gewoon al los voor kerst 2017. Het is nu namelijk de tijd om die gedroogde berenklauwschermen te plukken. Die zie je overal aan de weg staan.
Deze kerstdecoratie is heel gemakkelijk om te maken, dus echt weer een tip van de luie knutselaar. 🙂Hoe maak je kerstdecoratie met berenklauw?

Men kope één spuitbus verf. Men plukke een paar takken berenklauw en daar spray je de verf over. Tadaa.
Ik had een bus zilveren verf gekocht, maar ik denk dat wit beter is. Dat steekt beter af. De zilveren verf zou licht glanzend moeten zijn, maar op de takken werd het matgrijzig. Dus ik zou een lekkere hoogglans witte spuitbus nemen. Bovendien kun je wit combineren met zowel zilveren als gouden versiering.

kerst 2017
Aangezien ik al zilvergrijs had, ben ik heel tevreden met deze kerstdecoratie.
Je kunt de takken in allerlei kamerplanten steken ter verkerstiging, en dan kun je er nog versiering aan maken indien gewenst. Hierboven zien je de kerstballen in de pot. Op de bovenste foto zie je een stuk van de vensterbank en als je daar een sliert met kerstslingers losjes over drapeert, wordt het ook gelijk kerstig. Grote stappen, snel thuis.

Als je je afvraagt hoe ik aan een kerstroos ben gekomen in augustus: die heb ik overgehouden van kerst vorig jaar. ik kon het niet over mijn hart verkrijgen hem weg te gooien, hoewel ik een kerstroos in januari knap irritant vind. Dus hij moet zeker beloond worden voor overleven, vandaar deze feature als kerstdecoratie.

Pas op met berenklauw

Berenklauw is een plant die de huid enorm kan irriteren, tot blaren aan toe. Dit geldt met name voor de reuze berenklauw. Sommige mensen zijn er gevoeliger voor dan anderen. Honden kunnen er ook blaren van krijgen. Die van mij lopen er altijd met een boog omheen.
Dit was gewone berenklauw en ik heb de takken met de blote hand geplukt en ik had nergens last van. Maar voorzichtigheidshalve zou je dat ook met handschoenen aan kunnen doen. Ik had natuurlijk niet gedacht aan handschoenen tijdens de hondenwandeling, dus ik heb het zo gedaan.
Je kunt ervoor kiezen om de berenklauw met of zonder de zaaddoosjes te spuiten. Ik vond met mèt wel leuk, maar als je ze zonder doet, dan krijg je van die grappige sterretjes zoals je hieronder ziet.

Voor meer ideetjes over kerstversiering maken, klik op de link. Ook een leuke tip om zelf servetringen te maken.
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

Loading

8 gedachten over “Kerstdecoratie gemakkelijk te maken met berenklauw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *