Nieuw visje voor de vijver, introducing Big Jan!

Dit bericht moet ik beginnen met het treurige bericht dat Ray Charles ons ontvallen is. Ray Charles de vis dan wel te verstaan. Deze naam had hij gekregen omdat hij een zwarte zonnebril leek te hebben. We hadden die tegelijkertijd met Blondie gekocht, als instap-koi. Ze waren toen zo’n 10 cm.
Maar Blondie groeide als een tierelier en Ray Charles bleef een beetje achter. Het schijnt dat effen kois harder groeien dan de gevlekte.
Afijn, elk nadeel heb zijn voordeel, want er een vis op is, dan magge we een nieuwe! De regel voor onze vijvervissen is dat we pas een nieuwe mogen als een ouwe op is.  Daarom togen we naar Spronk in Goch, om een nieuw visje voor de vijver uit te zoeken. De insteek was in principe een klein vissie, maar het werd een groot visje voor de vijver.
Hij zat in de afgeprijsde bak, maar zijn klontigheid is er niet minder om.

Dave doet de computers van Spronk en daarom kunnen we meestal een aanschaf doen met gesloten portemonnee. Omdat hij er nog voor moet arbeiden, mocht hij de naam verzinnen. Vandaar: Jan. 😀
Big Jan was er prima mee in zijn nopjes. Past goed bij Gijs en Bartje wel.

Jan had gelijk verkering

Ginger was gelijk hogelijk geïnteresseerd in de nieuwe aanwinst. Ze was niet van zijn zijde te slaan. Kennelijk rook hij/zij super interessant. “Eindelijk iemand van mijn eigen formaat”, dacht Ginger waarschijnlijk.

visje voor de vijver
“Lekker ding”
“Mijn beste kant! Is er nog wat te eten trouwens?”

Jan is dus net zo lang als Ginger, en iets dikker.
Zo’n vis onderzoekt ook graag de nieuwe omgeving. Planten waren blijkbaar helemaal nieuw voor Jan.

visje voor de vijver

Up close en personal!


Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

3 gedachten over “Nieuw visje voor de vijver, introducing Big Jan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *