Zelf kerstversiering maken met kristal en glaskralen

Zelf je kerstversiering maken is een superleuk werkje, ook gemakkelijk te maken met kralen en draad. Dit is een leuk knutselproject om samen met de kinderen te doen.
De meeste kralen worden geregen op gedraaid staaldraad, dat is een soort acculon. Dit is vrij stijf draad dat ook goed rond kan staan. Met een dikte van 0,45 mm draad kun je prima een ronde hanger maken, met kralen.
Het soort kralen is een kwestie van smaak, maar ik heb gekozen voor facetgeslepen glaskralen, Swarovski parels en Swarovski kristal kraaltjes. Dat zijn mooi flonkerende kralen die goed combineren met kerstverlichting.
Om te beginnen met kerstversiering maken knip je een stukje draad van ongeveer 15 cm. Groter mag ook maar dan krijg je al hangend wel een grote ovaal. Hier rijg je de kralen op, optioneel de grootste in het midden.
Je kunt er ook nog hangertjes aan toevoegen. Dan wordt je hanger zeker ovaal, maar alle vormen mogen in een kerstboom!

kerstboom versiering maken1

Als je tevreden met ben je ontwerp, maak je je hanger af door twee knijpkraaltjes op te rijgen. Deze knijp je redelijk strak tegen de kralen dicht. Laat een stukje van 3 mm open in het midden. Over de knijpkraaltjes bevestig je dan een knijpkraalverberger.
Daartussen komt het touwtje waarmee je de kerstdecoratie ophangt!

knijpkraalverberger

Kerstversiering maken voor jezelf!

Je kunt ook andere vormpjes hangers maken met Swarovski kristal. Het is in Amerika heel gebruikelijk om de kerstsfeer ook terug te brengen in je sieraden. Dus kerst-broches of oorbellen in kerst-thema zijn daar helemaal in!
Volgens mij is het niet iets voor de nuchtere Nederlander, maar je kunt natuurlijk altijd een trend zetten! 😉

kerst hanger maken
kerstversiering maken

Klik op de link voor nog een ontwerp om kerstversiering te maken met kralen, met een zogenaamde draadster.
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Een gedachte over “Zelf kerstversiering maken met kristal en glaskralen

  1. Een erg leuk idee om zelf kerstversiering te maken! De kralen met facet geslepen glas vind ik ook erg mooi, deze zal ik ook even opzoeken. Met zelfgemaakte kerstversiering maak je je boom toch net iets persoonlijker en leuker dan met standaard kerstballen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *