Theelichtje maken met kralen

theelichtje maken

Een leuk project voor het najaar: zelf een theelichtje maken met kralen. In de donkere tijd van jaar kun je altijd extra kaarsjes gebruiken. Wat vind je van dit theelichtje? Het is gemaakt van veiligheidspelden en kralen. Ook gezellig om met de kinderen te knutselen want ze kunnen bijvoorbeeld de kraaltjes op de veiligheidsspeld rijgen.

theelichtje maken2

Je hebt het volgende nodig:
– 36 veiligheidspelden van 3 cm
– voldoende kralen, afhankelijk van de grootte van de kralen. In dit voorbeeld zijn 180 kralen van 4 mm gebrikt.
– 36 kralen van 6 mm, bijvoorbeeld facetgeslepen glaskralen
– 18 kralen van 3 of 4 mm
– buigzaam metaaldraad van 0,6 of 0,8 mm lang, ongeveer 1 meter.

Uitleg kerstlichtje maken

Je begint met het oprijgen van de kraaltjes op de veiligheidsspeld. In dit voorbeeld heb ik 4 mm Swarovski kristal bicone kralen gebruikt, voor extra flonkering! De kleuren rood, wit of groen zijn natuurlijk ook altijd heel kerstig.

Pas op: gebruik geen houten kralen of plastic kralen. Deze zijn te brandgevoelig. Glaskralen of kristal kralen zijn het beste.

Als je alle veiligheidsspelden vol geregen hebt, ga je eerst de onderkant van het theelichtje maken.
Snij het draad in 3 gelijke stukken. Dan neem je één stuk en daar rijg de onderkant van de veiligheidsspeld op en dan een kraal van 6 mm.
Zo rijg je 18 stuks veiligheidsspelden op en de tussenkralen. Je draait het draad vast en snijdt de overgebleven stukken af.

theelichtje maken

Vervolgens ga je de volgende laag van het theelichtje maken.
Je rijgt die ook rond met een nieuw stuk draad, elke keer door de bovenkant van de onderste veiligheidsspeld, dan de onderkant van een nieuwe veiligheidsspeld en tussendoor een kraal van 3 of 4 mm.
Zodra je deze draad strak trekt, gaat de onderste rij met veiligheidsspelden vanzelf recht staan.
Tot slot rijg je het derde stuk draad rond, met weer elke keer een 6 mm kraal ertussen en deze trek je ook aan. Dan heb je een theelichtje rond, met 2 rijen spelden. Dan is het klaar! Dit modelletje heb ik jaren geleden gemaakt en hij doet nog steeds dienst bij ons, in elk jaargetijde trouwens!

waxinelichtje maken4-800

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

2 gedachten over “Theelichtje maken met kralen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *