Servetringen maken voor kerst, natuurlijk met kralen!

servetringen maken voor kerst

Een nieuw knutselideetje: kralige servetringen maken voor kerst. Het zijn eigenlijk geen echte ringen, het zijn meer een soort kleine armbandjes voor je servetten. Het staat bijzonder sjiek voor de kerstdis. Ze zijn niet moeilijk om te maken en bovendien kun je ze bij elke feestelijke gelegenheid weer te voorschijn halen.
Ik ben zelf niet bepaald een superkok en kook eigenlijk nooit voor meer dan 4 personen. Dus dit knutselidee is vooral bedoeld voor kerstvierders die tot het gaatje gaan als het gaat om dineren.

Servetringen maken met kralen

Het basisprincipe is hetzelfde als een dubbele armband met elastisch draad, die uitleg vind je op blog-edelsteenkralen. Daarbij wordt een aantal verdelers voor 3 snoeren gebruikt, waarbij het middelste oogje vrij blijft. Dat is hier ook zo.
Het voordeel van het elastische draad is de flexibiliteit terwijl het toch een bepaalde vorm vasthoudt. Het is niet zo strak dat het je servet opbost alsof het in een klein knuistje zit. Hieronder zie je dat het ook prima werkt met een papieren servet.
servetringen-maken-voor-kerst3

Voor het voorbeeld op het plaatje heb je het volgende nodig:
– 36 glasparels van 6 mm
– 8 facetkraaltjes van 5 a 6 mm
– 2 verdelers voor 3 snoeren
– 2 stukje elastisch draad van 0.8 mm

anleitung-armband-machen-wachsperlen2

Je rijgt de kralen op het draad. Blokkeer aan de ene kant beide draden zodat de kralen er niet gelijk weer afrollen.
Als je de verdeler op rijgt, zorg er dan voor dat de draad niet kruist met de andere draad. Als je rond bent, knoop je de draden vast. Er zitten maar 2 verdelers op, want meer is echt niet nodig.

servetringen-maken-voor-kerst4

In het verleden heb ik voor de oude versie van armande.net ook een handleiding geschreven over servetringen maken voor kerst. Daarbij had ik Swarovski kralen en parels gebruikt. Plus nog een extra decoratie van een soort corsage van parels, geregen op een zeefje. Bij het verbindingsstukje kun je heel gemakkelijk een versiering bevestigen, bijvoorbeeld een kerstbedeltje.

 servetring-maken4 servetring-maken3

Destijds (wel 10 jaar geleden denk ik) kon ik zo te zien mijn linnen servetten wel vinden… Maar die zijn allemaal lichtblauw en de rode parels passen beter bij wit.
Hiervan maak je zo een half dozijn in een middagje hoor. Kijk ook bij mijn andere bericht over kerstversiering maken met kralen. Veel knutselplezier!

servetringen-maken-voor-kerst1

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

6 gedachten over “Servetringen maken voor kerst, natuurlijk met kralen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *