Wat is het verschil tussen Swarovski kralen en glazen kralen?

Ik ben een fan van Swarovski kralen en wel hierom: ze hebben de meeste bling voor je geld. Niet dat ik een hekel heb aan glazen kralen. Die zijn natuurlijk het meest bekend en worden al eeuwenlang gemaakt. Swarovski kralen zijn relatief nieuw (heel relatief dan) en ook exclusiever. De echte Swarovski kristal kralen komen uit Oostenrijk.
En waarom hebben ze dan zo’n moeilijke naam, met zoveel mogelijkheden om het fout te spellen? Dat is omdat de maker, Daniel Swarovski, zijn eigen naam heeft gebruikt.
Hij heeft in 1892 een techniek bedacht om kristal perfect te slijpen, waardoor ze zo’n superieure glans en flonkering krijgen.Kristal voor meer bling

Het feit dat Swarovski meer flonkering geeft, komt doordat het loodkristal is. Swarovski kralen hebben 32% lood. Daar krijg je niks van trouwens. Maar des te hoger het loodgehalte, des te hoger de brekingsindex. Daardoor krijg je meer schittering en meer kleur.
Daarom krijg je met Swarovski kristal duidelijk meer bling. Ze zijn ook relatief zwaar. Vandaar dat zo’n enorme bruidsjurk van een bruid uit Big Fat Gypsy Weddings (guilty pleasure!) al snel tig kilo weegt. Als die opgeplakte Swarovski flatbacks maken het enorm zwaar.

swarovski kralen

Zoals je ziet, kun je glazen kralen en Swarovski prima combineren, ook voor eigengemaakte kerstversiering.

Kwaliteitsverschil tussen glas en Swarovski

Glazen kralen zijn ook mooi (zekere de grotere), maar Swarovski is gewoon beter van kwaliteit. Ik heb zelf ook de voorkeur voor Swarovski kralen, vooral als het gaat om kleine kraaltjes. Van glas zijn de 4 mm kraaltjes altijd een beetje hobbelig van vorm. Swarovski is altijd strak, ook de 4 mm bicone kralen, tot aan de 2 mm kraaltjes.

Het beste voorbeeld van de geweldige kwaliteit van Swarovski zie je hieronder.

Dit ornament staat staat al jaaaaren bij onze vijver, zeker zeven jaar. Tussen het metaal zit glas en dat was geel toen ik het kocht. Vandaar dat ik er een diepgele Swarovski druppel in had gehangen en die is nog altijd perfect van kleur. Helemaal niks mee gebeurd, na jaar in jaar uit in weer en wind te hebben gehangen. Ook toen het -10 was eerder dit jaar. Dat bewijst: Swarovski behoudt altijd zijn kleur. De kleuren zijn ook gemaakt met een geheim chemisch proces. Elk jaar brengt Swarovski nieuwe tinten uit. Inmiddels zijn er honderden subtiele kleurtjes, perfect om te combineren met edelstenen of zoetwaterparels.

Dus ik zou zeggen: probeer de Swarovski kralen eens uit. Vanaf volgende week heb ik weer een geheel nieuw assortiment 4 mm bicone kraaltjes, watch that space!
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

10 gedachten over “Wat is het verschil tussen Swarovski kralen en glazen kralen?

  1. Absoluut Swarovski! Ze blijven veel mooier dan andere glazen facetkralen. Ook stoffige oorhangers met zwart geoxideerd zilver en Swarovski in soda+aluminium water schoongemaakt en ze blinken als voorheen.

  2. Leuk om de verschillen te lezen. Ik maak soms sierraden, maar dan wel met glazen kralen, niet omdat ik ze mooier vind, maar vooral omdat ze goedkoper zijn haha. Ik draag dan ook heel weinig sieraden dus vind het zonde als het te duur is

  3. bedankt voor de verduidelijking. Ik maak zelf geen sieraden, mijn favoriete sieraden merk is buddha to buddha en is net even wat anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *