De paden op, de lanen in. Vooruit met flinke poes!

Vanochtend was het weer zo ver: wandeling met poes. De afgelopen dagen heb ik overdag helemaal niet gewandeld met de honden, want het was veel te heet. Dat is normaal gesproken al mijn policy bij een temperatuur van tussen de 25 en 30 graden, laat staan als het overdag 37 graden  is. PFFFF iedereen in dit deel van de wereld slaakte een collectieve zucht van verlichting toen het gisterochtend ineens koeler was.
Dus vanochtend kon ik weer eens overdag gaan wandelen met de hondjes, in plaats van rond 11 uur ’s avonds. Een paar honderd meter na vertrek hoorde ik bekende blêrgeluiden uit het mais aan de overkant komen. Poes Izzy wilde ook mee. Ze reist ook graag mee op Tinka’s hondenkar, voor het betere uitzicht. Tinka vindt alles best.

Tinka weet altijd precies wanneer ze moet poseren, maar Izzy had andere prioriteiten.

Even afstappen

Soms woeft er iets in de verte en dan springt ze eraf om zich te gaan verstoppen in struikgewas. De aardappels staan er heel petieterig bij, dus daar heeft ze niet veel schuilplaats aan. Maar de kust was weer veilig, dus dan sluit ze zich weer aan.

poes

Akkie doet zijn eigen ding qua snuffen, dingen aanpissen, een keutel draaien en hier en daar was gras eten.
Het grappig is, vaak doet Izzy ook een keuteltje in het gras in de berm. Die imiteert de honden gewoon. Als poes zo raar! Dan maakt ze geen kuiltje en veegt ook niks dicht. Dan is het hop, hurk, keutel. Dat moet ik nog een keer zien te fotograferen.

Ik ga nooit zo heel ver als Izzy erbij is, ik wil haar niet halverwege kwijtraken. Al vermoed ik dat ze de hele buurt helemaal kent. Ze blijft soms 2 hele dagen weg, Joost mag weten waar ze dan geweest is al die tijd.

Weer naar huis in onze straat. Daar neemt ze meestal de shortcut door de tuinen. Alles is haar tuin per slot van rekening…
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

13 gedachten over “De paden op, de lanen in. Vooruit met flinke poes!

  1. Hier werd het pas laat gistermiddag koeler en regen? Wat was dat ook alweer? Alles staat hier te verpieteren op het land, van die paar druppen die hier gevallen zijn in de middag is de grond vast niet vrolijk geworden, ze zijn waarschijnlijk onmiddellijk verdampt!
    Die Izzy is me er eentje zeg, was ze in haar vorig leven misschien al een hond?

  2. Inderdaad leuk Plaatje zo met die dieren Waar ik ik hebben wij altijd de zon maar we hebben ook veel wind die de warmte afkoelt

  3. Wat schattig! En die foto waar ze zo parmantig loopt in haar upje. Heel lief. Ik kan mij voorstellen dat het veel te heet was (en is) voor honden en katten. Ze hebben per slot van rekening een dikke vacht die niet ‘uit’ kan. Op Vlieland was er ook een stel met een hond en zij vertelden dat de hond alleen nog maar kon liggen op de koude vloer. Lopen wilde hij al helemaal niet in die hitte.

  4. Wat leuk dat de poes mee op pad gaat! Onze hond komt eigenlijk nu alleen heel vroeg en heel laat buiten. Zijn tong hangt al op zijn knieeen in de middag voor we de deur uit zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *