Izzy de buitenpoes gaat mee wandelen

De oplettende lezer hier weet dat Izzy een feisty poesje is, maar van de week bleek dat ze als buitenpoes ook net zo gemakkelijk mee gaat wandelen met de honden! Dit is niet iets wat ik heb aangemoedigd, want het is best eng, zo’n piepklein poesje over de weg. Maar het is ook heel grappig.
Ik kan haar ook niet tegenhouden als ze eenmaal buiten is. Als ze binnen ligt te slapen, kan ik snel de deur dichtdoen. Maar als buitenpoes zijnde, ligt ze net zo gemakkelijk buiten te slapen… Deze foto is van zaterdag, want het was lente!buitenpoes
Ik ben een viooltje.

Maar als ik de kar erbij haal, dan zijn er twee enthousiaste hondjes. En dan komt ze er gelijk aan gehuppeld. Eerder deze week ging ze mee tot halverwege de straat, maar nu gaat ze mee de bocht om naar de Römerweg…

In het veld heeft ze een geweldige camouflage-vacht. Dat grijzige met een vleugje oranje.

Izzy is nu gejeweetweld

Izzy was natuurlijk al een buitenpoes, maar ze is inmiddels gesteriliseerd en ook gechipt, dus dat is een stukje veiliger. Ik ben blij dat het allemaal goed was gegaan met het steriliseren. Na het drama bij de dierenarts de vorige keer zag ik er wel tegenop. Na de operatie was ze intens pissig en beledigd. Heel typerend voor een buitenpoes probeerde ze zich half verdoofd en wel toch naar buiten te slepen. Bij minus 7! <@@> Gelukkig had ik dat voorzien en zat alles potdicht.
Na een paar dagen was ze alweer aardig boven Jan en toen – godzijdank – die kou weer voorbij was, mocht ze weer naar buiten.

Dus nu komt ze overal! De honden vonden het trouwens de normaalste zaak van de wereld: het rare hondje wandelt ook mee. Ik vraag me wel af wat er gebeurt als we een andere hond tegenkomen. Maar goed, bij Akkie is ze veilig.
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

 

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

11 gedachten over “Izzy de buitenpoes gaat mee wandelen

  1. Wat een gezelligheid om zo met al je dieren te kunnen wandelen.
    En wat een mooie poes is het!!
    Vroeger hadden wij ook een kat die gezellig mee liep. Mensen vinden dat over het algemeen toch vaak vreemd. Zelf loop ik vaak met mijn papegaai door het park. Ook zo iets wat mensen (zonder huisdieren meestal) een raar iets vinden om te zien.

  2. Wat een mooie poes zeg. Onze kat gaat ook altijd met ons mee wandelen. Daarna moeten we hem weer zoeken omdat die dag niet terug durft, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *