Recept Käsekuchen – bakken voor het weekend!

recept käsekuchen

Het was weer de hoogste tijd voor Das große Backen (zo heet Heel Holland Bakt in Duitsland) en ik had zin in kwarktaart. Dus vandaag een recept Käsekuchen!
Er zijn heel veel varianten op deze taart en ik zocht een gemakkelijk recept Käsekuchen. En dan liefst ook niet al vet en calorierijk.  De meeste recepten voor Käsekuchen die ik vond waren heel rijk, met extra slagroom erdoor bijvoorbeeld. Bovendien zijn ze vaak best ingewikkeld, met diverse lagen.
Dit is een simpel recept, met simpele ingrediënten. Dus geniet mee en bak mee.Recept Käsekuchen

Ingrediënten:

 • 1000 gram magere kwark
 • 4 eetlepels griesmeel
 • 4 eieren
 • 200 gram suiker
 • 1 pakje vanillepudding
 • 1 citroen
 • Optioneel: fruit

De ingrediënten zijn dus vrij gangbaar. Misschien is de vanillepudding anders. Dat is een zakje poeder. Ik maak nooit zelf pudding, dus ik weet niet of dat in Nederland ook zo verkrijgbaar is. De mengverhouding is één zakje is voor 500 ml melk. Bij Netto hadden ze geen los griesmeel, dus ik heb een verpakking gekocht waarmee je griesmeelpap kunt maken. Dat voldeed inderdaad prima.
De kwark is mager, dus dat scheelt. Je kunt de suiker ook vervangen door zoetstoffen.

Werkwijze recept Käsekuchen

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Bereid een springvorm van 18 of 20 cm voor door er bakpapier in te leggen. Ik wist niet zeker of dat alleen de bodem moest zijn, of de hele vorm.
 • Pers de citroen uit.
 • Klop de citroen, eieren en de suiker op.
 • Voeg het puddingpoeder en griesmeel toe.
 • Roer de kwark er doorheen.
 • Het fruit is optioneel. Zonder is ook lekker maar ik vind fruit altijd lekker fris erdoor. Ik heb mandarijntjes genomen, maar kersen kunnen ook heel goed.
 • Doe het beslag in de springvorm.
 • Zet het op de één na onderste trede in de voorverwarmde oven, gedurende 55 a 60 minuten.
 • Laat de taart volledig afkoelen in de vorm voor je hem aansnijdt.

Zo ging de Käsekuchen de oven in:

En kwam ie er weer uit:

Daarna maakte ik een fout. Ik haalde te snel de rand eraf. Daardoor kwam de zijkant er ook mee af. Laat de taart dus helemaal afkoelen voor je er iets mee doet. Maar toen kon ik wel gelijk proeven! Ik vind ‘m lekkerder dan de Schmandkuchen.

Wat kost deze kwarktaart?

Dat viel me best mee. De 2 pakjes kwark kosten 1,66, de eieren waren 25 ct en de citroen ook. De griesmeel kostte 0.79 ct en daar had ik de helft van nodig. Een pakje puddingpoeder was 6 cent, en de mandarijntjes kostten 0,99 cent. De suiker had ik nog, wat is dat? Ook 20 cent of zo. Dat is 4,56 totaal.
Nu heb ik alleen nog wat Golden Girls nodig om hem te helpen opeten. GEINTJE! We eten die zelf op natuurlijk.
OM NOM NOM!

Heb je ook een favoriet kwarkrecept?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

11 gedachten over “Recept Käsekuchen – bakken voor het weekend!

 1. Dat ziet er absoluut verrrrrrrukkelijk uit!!!
  Is de smaak ook zo uitgevallen?
  Zo niet, dan denk je maar “het oog wil ook wat! Hihihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *